Пт, 2024-03-29, 14:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:35
Бойовики змінюють тактику обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Троє українських військовослужбовців поранені в результаті обстрілу за добу в зоні проведення антитерористичної операції, загиблих немає, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загиблих серед наших воїнів немає, але троє отримали поранення. Це сталося на донецькому напрямку. Один воїн був поранений під час атаки БПЛА, який скинув запальну суміш, у районі Костянтинівки. Двоє інших - в результаті мінометного обстрілу під Авдіївкою", - сказав він на брифінгу в понеділок в Києві.

За словами Лисенка, згідно з уточненими даними, 23 квітня загинув один український військовий. Він отримав поранення на передовій і помер у лікарні у Бахмуті.

Спікер АП поінформував, що за добу на луганському напрямку зафіксовано три обстріли з боку супротивника - в Станично-Луганському районі.

На донецькому напрямку після півночі бойовики застосували гаубиці калібром 152-мм, випустивши по позиціях сил АТО близько 50 артснарядів. Стріляли НЗФ з відстані 20 км, в результаті в н.п. Правдівка (Костянтинівський район) була пошкоджена церква. "Окупанти коригували постріли за допомогою російського комплексу радіолокації "Зоопарк 1", - зазначив Лисенко.

Крім того, бойовики порушували режим припинення вогню в Зайцевому і Луганському. Всього за добу на цьому напрямку зафіксовано 9 обстрілів.

На маріупольському напрямку НЗФ обстріляли позиції сил АТО в районі Мар’їнки і Широкиного. Всього на цьому напрямку за добу було 17 обстрілів.

Раніше повідомлялося, що Росія влаштувала прихований маршрут поставки терористам зброї через неконтрольований ділянку українського кордону.

У штабі АТО також відзначали, що бойовики, використовуючи зброю, заборонену мінських домовленостей, завдали чотири вогневих удару по нашим захисникам в Авдіївці та один в Зайцеве. "У проміжку часу з семи вечора до півночі, використовуючи міномети калібру 82мм, бойовики направили в промислову зону Авдіївки 135 мін!", - йдеться в повідомленні.

Бойовики змінюють тактику обстрілів на Донбасі. Розвідка повідомляє про перші втрати путінських "гвардійців"

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що в зоні проведення антитерористичної операції противник змінює тактику вогневого ураження український сил.

"Зменшуючи кількість короткочасних обстрілів, вогонь зосереджується на певних ділянках з метою нанесення максимальних втрат. 24 квітня ц.р. на Слов'янському напрямку артилерією 1 АК було відпрацьовано знищення об'єктів сил АТО, розгорнутих в оперативно-тактичній глибині нашої оборони в районі Правдовка (20 км від лінії зіткнення). Для коригування вогню 152-мм гаубиць "Мста-Б" і розвідки результатів вогневого ураження залучалися комплекс радіолокаційної розвідки "Зоопарк-1", - сказано в повідомленні розвідки.

Також незаконні збройні формування, як повідомляється, здійснюють підготовку до проведення аналогічних дій на Маріупольському напрямку.

Крім того, українська розвідка зафіксувала поставку військової техніки з території РФ. Так, 23 квітня ц.р. до Харцизьк на залізничних платформах були доставлені шість танків Т-72.

Українська сторона надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків і самохідних артилерійських установок в районах Стаханов, Макіївка, Донецьк, Групи і Озерянівка.

Втрати російських окупаційних військ на Донбасі протягом минулої доби складають 12 осіб (3 - безповоротно, 9 - санітарні). Двоє поранених - з підрозділу, який на даний час входить до створеної указом президента Росії Національну гвардію РФ.

"24 квітня ц.р. загинули троє і поранено дев'ятеро російських військовослужбовців 11 окремого механізованого полку (Макіївка) і 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка) 1 АК, 6 окремого механізованого полку (Стаханов) 2 АК і підрозділи колишніх Внутрішніх військ МВС Росії (Ясинувата, двоє поранених) зі складу 128 спеціального моторизованого полку (Воронеж, Росія), переданих в створену указом президента Росії Національну гвардію РФ", - йдеться в повідомленні.

У ГУР також повідомили, що 24 квітня в морг Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна доставлені двоє загиблих (в районі н.п. Яковлівка), а в спеціальне відділення, відведений під потреби російського військового госпіталю, - двоє поранених російських військовослужбовців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: бойовики, зміна тактики обстрілів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]