Чт, 2024-03-28, 13:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:04
Бойовики зосередили провокації на Донецькому напрямку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики упродовж доби на Луганському і Маріупольському напрямках не стріляли, а на Донецькому - продовжували провокації. Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"На Луганському і Маріупольському напрямку не зафіксовано жодного порушення режиму припинення вогню", - сказав він.

Натомість на донецькому напрямку бойовики зосередили свої провокації. Зокрема, незаконні збройні формування застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети в районі с.Піски, Авдіївки та Опитного, що поблизу Донецького аеропорту. Також біля Опитного бойовики двічі стріляли з забороненого Мінськими домовленостями міномета калібром 82 міліметри, зауважив Мотузяник.

Іншими гарячими точками, за його словами, були околиці Горлівки, насамперед позиції сил АТО біля Новгородського та Зайцевого, та район селищ Лозове і Луганське неподалік Світлодарська.

"Слід зауважити, що протягом доби бойовики здійснили лише один прицільний обстріл по наших позиціях, усі інші – неприцільні провокації", - підкреслив речник

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув один військовослужбовець, ще один був поранений, повідомив Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще один був поранений", - сказав Мотузяник.

Він також уточнив, що загиблий був розвідником, а поранений боєць підірвався на розтяжці.

Зазначимо, що останніми днями епіцентр бойових дій припадав на Красногорівку, яку бойовики обстрілювали з гранатометів, мінометів і застосовували зенітну установку.

Раніше також повідомлялося, що кількість обстрілів зросла на Маріупольському напрямку - біля Широкиного, Гранітного і Новотроїцького, де було зафіксовано застосування БМП, танків і мінометів.

Нагадаємо, як повідомляв Мотузяник, кількість епізодів порушення режиму тиші з боку незаконних військових формувань зберігається на рівні кінця весни - початку літа.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: бойовики, донецький напрямок, провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]