Чт, 2024-04-25, 19:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
Болгарія обіцяє Україні підтримку і спільні проекти. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Болгарії Росен Плевнелієв заявляє, що його країна вважає Крим Україною і ніколи не визнає результатів незаконних референдумів у Донецьку і Луганську. Про це він сказав сьогодні, 7 липня, на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Республіка Болгарія підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України. Анексія Криму... порушує міжнародне право, Конституцію України і Будапештський меморандум 1994 року. Болгарія не визнає і ніколи не визнає цей незаконний акт. Болгарія не визнає і результати референдумів, незаконно організованих і реалізованих сепаратистами у Донецьку і Луганську. Для нас Крим – це Україна, а Україна – це Європа", - сказав він.

За словами Плевнелієва, вирішення "донецької кризи" має відбуватися шляхом виконання Мінських домовленостей.

"Санкції Євросоюзу проти Росії пов'язані з виконанням Мінських угод, і Болгарія їх підтримує, і діятиме на підтримку України у виконання санкцій Євросоюзу", - сказав він, додавши, що ніхто не має права, тим більше в Європі, силою порушувати межі, окуповувати чужі території.

Плевнелієв також наголосив, що Болгарія підтримуватиме Україну на її шляху до євроінтеграції.

Президент Болгарії заявив, що він хоче, аби візи для українців були скасовані як можна швидше, хоч завтра.

"Ми категорично відстоюємо європейську перспективу України, ми хочемо, щоб візи були скасовані як можна швидше, навіть завтра. Болгарія - двигун, і Болгарія вірить в інтеграцію, а не ізоляцію тієї чи іншої нації", - заявив він.

При цьому він також зазначив, що Болгарія була однією з перших країн, які ратифікували угоду про асоціацію України і ЄС.

Нагадаємо, 11-12 лютого у Мінську відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента РФ Володимира Путіна, президента Франції Франсуа Олланда і канцлера ФРН Ангели Меркель.

За підсумками переговорів затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, прийнято декларацію лідерів України, Франції Німеччини і РФ на підтримку цих заходів.

У березні президент США Барак Обама своїм указом також продовжив санкції проти РФ, запроваджені в 2014 році.

8 червня лідери країн "Великої сімки" ухвалили рішення пов'язати питання санкцій проти Росії з виконанням нею Мінських домовленостей. За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, санкції у разі необхідності буде посилено.

Після чого Європейський Союз продовжив економічні санкції для Росії до 31 січня 2016 року і окупованого Криму до 23 червня 2016 року.

Болгарія проконсультує у сфері енергетики і туризму

Президент Порошенко повідомив, що Україна найближчим часом відвідають міністри енергетики і туризму Болгарії, повідомив, передає УНІАН.

"Дуже важливе двостороннє співробітництво. На сьогоднішній день наші проекти в плані участі українських компаній в енергетичному будівництві на території Республіки Болгарія будуть підкріплені візитом міністра енергетики, про який ми домовилися і який відбудеться в Україні найближчим часом, міністра туризму, і ми сьогодні домовилися про цьому з тим, щоб були проведені відповідні переговори в Україні", - зазначив він.

"Домовилися про візит міністра інфраструктури в Болгарію і переговори зі своїм болгарським колегою для спільної програми будівництва доріг та інфраструктурних об'єктів, у тому числі на півдні України", - додав Порошенко.

Порошенко також заявив, що частина надходжень до держбюджету, що з'являться в результаті наведення порядку на митниці, буде спрямована на будівництво дороги Одеса-Рені.

"Особливу увагу (в ході переговорів - ред.) Було приділено будівництву дороги, моєї ініціативи. Дороги, яка зв'яже Одесу, Болград і Рені та яка буде потужним транзитним коридором через Молдову на Румунію", - зазначив він.

"Ми домовилися про те, що ми проведемо переговори, за допомогою наших болгарських і румунських партнерів нам вдасться залучити кошти ЄС: гроші Болгарії, Румунії", - додав Порошенко.

"Справа не тільки в коштах, тому що ця дорога повинна стати символом нашої дружби. Я дав доручення підготувати проект змін до закону про держбюджет України. Думаю, що завтра в Одесі мені вдасться його презентувати", - зазначив президент.

"Зміни до закону будуть полягати в тому, що в результаті рішучих дій щодо наведення порядку на митниці ми зможемо збільшити надходження до держбюджету, і частина цих надходжень буде спрямована на будівництво дороги як фінансування з української сторони", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 6 липня голови МЗС України та Болгарії домовилися про будівництво спільної переправи через Дунай.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: Болгарія, спільні проекти, україна, підтримка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]