Пт, 2024-03-29, 03:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
Боротьбу із забрудненням океану розпочинає ООН
Інші останні Новини світу

ООН розпочинає спільну боротьбу за усунення пластику та інших забруднень з світового океану. Про це повідомляє "BBC".

Представники ООН уважають за потрібне зменшити кількість забруднення океану, адже це стає загрозою світовій екології, відтак —"катастрофою планетного масштабу".

Для кращої кооперації уряди створили міжнародну робочу групу для консультування питань боротьби із забрудненням. А проте, згідно з документом, країнам не обов'язково виконувати усі розпорядження.

Екологи зазначають, що міністри та економісти вже зробили певний прогрес у питанні захисту океану від забруднення, але потрібно рухатися далі.

"Нарешті, ми бачимо прогрес у цьому питанні, але ми все ще нічого не робимо, а проблема потребує вирішення прямо зараз", — заявляє Лі Лін з групи захисників природи "WWF".

Одним з важливих питань є залучення сектору бізнесу до складу робочої групи. Міністри вважають, що проблема не буде вирішена без допомоги підприємництва.

"Бізнес прислухається до ринків та бачить, що проблема забруднення морів та океанів є однією з провідних. Це, мабуть, екологічна проблема, яка зростає найбільш стрімко, а тому є проблемою і для бізнесу", — повідомляє Відар Хельгесен, міністр охорони навколишнього середовища Норвегії.

Серед країн, де виготовлення поліетилену є майже повністю забороненим, — Мавританія, Сенегал, Кот-д'Івуар, Малі, Гана, Кенія, Ефіопія, Малаві, Маврикій, Занзібар та Уганда. До того ж, Південна Африка та Камерун найближчим часом планують ввести податок на поліетиленові пакети.

Прес-секретар ООН Сем Беретт впевнений, що подолання екологічної проблеми можливе лише завдяки співпраці політиків, підприємців та звичайних громадян.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 689 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]