Сб, 2024-04-20, 07:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
Бразильські демонстранти жбурляють бомби, гинуть жінки
Інші останні Новини світу
Президент Бразилії Ділма Руссефф 24 червня заявила про готовність до проведення плебісциту, щоб почати в країні глибоку політичну реформу на тлі масових протестів проти політики влади.

"Зараз я хочу запропонувати обговорення питання про проведення народного плебісциту, який запустить специфічний установчий процес щодо здійснення політичної реформи", - наводять латиноамериканські ЗМІ слова Руссефф, сказані в ході зустрічі з губернаторами і мерами міст країни в понеділок. На зустрічі обговорювалися заходи національного плану з розвитку країни, які б задовольнили вимоги протестувальників, пише РІА "Новости".

Руссефф також повідомила про намір уряду вкласти 25 мільярдів доларів у розвиток системи громадського транспорту Бразилії, а також знизити податки на пальне для деяких видів громадського транспорту.

У п'ятницю, 21 червня, понад мільйон людей взяли участь в антиурядових демонстраціях у більш ніж 100 містах по всій країні. У багатьох містах спалахнули сутички між демонстрантами і поліцією, якій довелося застосовувати сльозогінний газ і гумові кулі, щоб розігнати натовп. У штаті Сан-Паулу в натовп мітингарів урізався водій на джипі - загинув 18-річний юнак. Крім того, в місті Белен на півночі країни загинула жінка, яка впала з великої висоти під час чергової акції протесту.

Демонстрації тривають в Бразилії протягом кількох останніх тижнів. Їхні учасники звинувачують уряд у корупції та нехтуванні інтересами громадян. Протестувальники висувають дуже великий список вимог - від реформи освіти і зниження плати за громадський транспорт до скасування міжнародних спортивних змагань в Бразилії, на які, на їхні думку, у держави немає грошей.

За даними бразильської соціологічної служби Datafolha, абсолютна більшість демонстрантів (84 відсотки) не підтримують жодну з політичних партій, і майже дві третини беруть участь у протестних акціях вперше. Прикметно також, що більшу частину незадоволених (77 відсотків) становлять люди з вищою освітою.

Під час протестів загинули дві жінки

Дві жінки загинули під колесами автомобіля в ході масових протестів, що тривають в Бразилії проти політики влади, повідомляють місцеві ЗМІ. Трагедія сталася в штаті Гояс на одній з доріг, яку перекрили демонстранти кількістю до 500 людей. Одна з машин спробувала прорватися через кордон і збила жінок, особи яких поки що не встановлено.

Влада повідомляє, що винуватець ДТП зник з місця злочину, кинувши автомобіль, який потім підпалили учасники акції протесту.

Отож загальна кількість жертв масових протестів у Бразилії досягла вже чотирьох осіб. Раніше юнака також на смерть збила машина, а ще одна жінка померла внаслідок серцевого нападу після вибуху гранати зі сльозогінним газом.

Демонстрант жбурнув бомбу в будівлю мерії

Поліцейські затримали групу протестувальників у бразильському місті Белем після того, як один з них кинув саморобну бомбу в будівлю мерії.

Напередодні ввечері на акцію протесту в Белемі зібралося, за даними поліції, понад 3 тисячі людей. Маніфестація проходила мирно доти, доки група учасників протесту не спробувала увірватися до префектури. Після цього один з них кинув у будівлю бомбу. Поліція затримала його і ще трьох чоловіків, при яких були виявлені саморобні вибухові пристрої.

Як стало відомо, мер міста Зеналду Коутінью нині перебуває в столиці країни, місті Бразилія, де він брав участь у зборах президента країни Ділми Руссеф з губернаторами та іншими мерами з приводу політичної реформи в Бразилії. Будівля мерії Белема оточена поліцейськими, інформації про потерпілих немає.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: Бразильські демонстранти, бомби, гинуть жінки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]