Пт, 2024-04-26, 01:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:23
Британію назвали найбезпечнішою країною в Європі
Інші останні Новини Європейського Союзу
Рівень насильства і вбивств знизився у Великобританії за останнє десятиліття сильніше, ніж в інших країнах Західної Європи, - про це свідчать результати дослідження, проведеного міжнародним Інститутом економіки та миру.

За визначення безпеки науковці використовують поняття "відсутність насильства або страху перед насильством", а своє дослідження засновують на даних про злочини, отриманих від Міністерства внутрішніх справ, передає NEWSru.com з посиланням на BBC.

Так, виявилося, що кількість вбивств у країні знизилося за 10 років майже вдвічі: за статистикою минулого року, в середньому фіксувалося одне вбивство на 100 тис жителів, тоді як у 2003 році це число дорівнювало 1,99. Загальна ж кількість злочинів за останні 10 років скоротилася на чверть. Найбільш безпечним районом країни виявився адміністративний район Бродленд у графстві Норфолк. В область входять три невеликих міста, в цілому їх населяють близько 125 тис осіб, і за минулий рік там зафіксовано лише вісім тяжких злочинів.

Найменш безпечним став лондонський район Люїшем, однак якщо порівнювати кількість вбивств і випадків насильства, що сталися в ньому торік зі статистикою десятирічної давнини, то ситуації в ньому, безсумнівно, покращилася. Незважаючи на окремі райони, що вселяють побоювання, столиця Великобританії перевершує за показниками безпеки життя Нью-Йорк, Амстердам, Брюссель і Прагу.

Згідно з дослідженням Кардиффського університету, за рік число пацієнтів клінік Англії та Уельсу, постраждалих від насильницьких дій та інцидентів, пов'язаних зі злочинами, скоротилося на 14%. Влада 80% регіонів країни відзначила зменшення числа злочинів принаймні на 10%.

На думку оглядача телерадіомовної корпорації Марка Істона, зниження злочинності в країні може бути пов'язано не тільки з поліпшенням системи судочинства, а й із внутрішніми процесами, що відбуваються у суспільстві, які гідні пильної уваги та вивчення.

Самі фахівці Інституту економіки та миру називають кілька причин зниження злочинності у Великій Британії: серед найбільш вірогідних - істотне поліпшення методів пошуку злочинців і розслідування, пов'язане з впровадженням передових технологій, підвищення середнього віку населення, скорочення споживання алкоголю, зростання середньої заробітної плати і мінімальної оплати праці. Всі ці фактори призвели до того, що кількість вбивств у Британії нині перебуває на найнижчому рівні з 1978 року.

Разом з тим, лектор кримінології в Кентському університеті, професор Меріан Фіцджеральд розкритикувала доповідь інституту, заявивши, що дослідження засноване на неправильних фундаментальних уявленнях. На її думку, хоча кількість вбивств і випадків важкого насильства зменшилася, на колишньому рівні залишилися дрібніші злочини. Крім того, дослідники не врахували, що загострення криміногенної обстановки в країні в 2003 році було обумовлено різким стрибком цін, пов'язаним з економічними проблемами, вважає Фіцджеральд.

Нагадаємо, масові заворушення, що охопили Лондон в серпні 2011 року, змусили жителів міста вимагати від влади радикальних заходів у боротьбі з хуліганами. Лондонці так були залякані діями молодиків, які підпалювали машини і грабували магазини, що також звернулися до влади з вимогою ввести в місто армійські підрозділи.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: Європа, найбезпечніша країна, Британія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]