Чт, 2024-03-28, 20:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
Британських журналістів, яких раніше підозрювали в шпигунстві,лівійці звільнили
Інші останні Новини світу

У Лівії звільнено двох британських співробітників іранського телеканалу Press TV - кореспондента Ніколаса Девіса і телеоператора Гарета Монтгомері-Джонсона. Про це заявив заступник голови МВС країни Омар аль-Хадхраві.

"Обох кореспондентів звільнено сьогодні", - повідомив він на прес-конференції в будівлі МВС країни в неділю, 18 березня. На ній також були присутні обидва співробітника Press TV, які були затримані в лютому в столиці Лівії збройними формуваннями колишніх повстанців, передає ИТАР-ТАСС.

Як повідомлялося раніше, британців затримали за відсутність в паспортах в'їзних лівійських віз. А через два тижні їх запідозрили в шпигунстві.

На прес-конференції в Тріполі, скликаній з такої нагоди 4 березня, було оголошено, що "серед речей журналістів знайдено відеозаписи, на яких вони стріляють зі зброї і використовують інше військове обладнання, яке стоїть на озброєнні армії Ізраїлю".

При цьому у репортерів також "вилучені списки ополченців, які загинули наприкінці минулого року, й африканських найманців, що воювали на боці режиму Муаммара Каддафі".

Лівійські повстанці, які утримували британців, продемонстрували пресі кадри зйомки.

Самі лівійці не змогли назвати країну, на користь якої нібито шпигували британці, - це мало встановити слідство. По його завершенні, як заявлялося, затримані "будуть передані державній владі для проведення юридичного процесу над ними".

Нагадаємо, після повалення режиму Каддафі і його вбивства опозиціонерами в жовтні минулого року формування колишніх повстанців відмовилися роззброюватися.

Правозахисна організація Amnesty International в лютому опублікувала доповідь, в якій йдеться, що збройні угруповання безконтрольно діють в Лівії, а їхні члени катують полонених прихильників Каддафі і загрожують стабільності країни.

За даними правозахисників, колишні повстанці мають по всій країні близько 60 власних в'язниць. У них утримуються 8,5 тисячі прихильників поваленого режиму або людей, запідозрених у співпраці з ним.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Лівійці звільнили британських журна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]