Вт, 2024-03-19, 11:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
БТР "Дозор" для десанту розробили на Львівському бронетанковому заводі . ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Львівський бронетанковий завод у радянські часи забезпечував бронетехнікою весь СРСР. На початку 90-х з 2 тисяч працівників залишилось лише 600.

У липні завод отримав замовлення на ремонт української бронетехніки, повідомляє Телеканал новин 24.

Останні роки ЛБЗ виживав з експорту – постачав запчастини для радянської бронетехніки в Азію та Африку.

Сьогодні на заводі працюють у три зміни. Тут на замовлення оборонного міністерства розроблено і виготовлено легкий бронетранспортер "Дозор". Він має перевозити десант до місця дислокації. Втім, зараз його не можуть відправити в зону АТО.

"Через бюрократичні перепони не можемо отримати для бронетранспортера двигун і коробку передач, які імпортуємо з Німеччини", - розповів директор Львівського бронетанкового заводу Олександр Остапець.

Нагадаємо, київські інженери і механіки розробляють військову техніку для бійців АТО, яка буде більш бюджетною, ніж подібні іноземні аналоги.

Крім того, професійний інженер Ненашев розробив пристрій, призначення якого полягає в забезпеченні можливості здійснення відео- та вогневого контролю за місцевістю, не покидаючи укриття. Його назва - дистанційна керована стрілецька точка, а робоча назва виробу "ДУСТ".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: десанту, Львівському бронетанковому заводі ., БТР Дозор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]