Ср, 2024-04-24, 18:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:55
Будівлю-ліану, яка адаптується до погодних умов, сконструювали австрійці
Інші останні Новини Європейського Союзу

Австрійські архітектори розробили проект комплексу Multiple Natures - Fibrous Tower, органічна естетика будівлі якого ґрунтується на принципах розвитку рослинного і тваринного світу.

Спеціалісти студії Soma розробили проект для участі в міжнародному конкурсі, що відбувся недавно в Тайчжуні (Тайвань), передає ТСН.

Структура споруди поєднує в собі оглядову вежу і міський музей. Екстер'єр та інтер'єр комплексу адаптуються до погодних умов, використовуючи ультра-сучасні системи, механізми та матеріали будівництва.

Фантастична оглядова вежа використовує генетичні алгоритми природних процесів росту і створена шляхом цифрового моделювання.

Остаточний варіант проекту був знайдений шляхом добору з 2,5 млн альтернативних варіантів. Стійкість конструкції забезпечують вісім опор, з'єднаних між собою діагональними елементами.

Форми структури з порожнинами всередині формуються в пучки, утворюючи приголомшливий аеродинамічний силует, який максимізує опір впливу вітру.

Основними елементами будівництва стали легкі і міцні залізні труби різних діаметрів у діапазоні від 2 до 5,5 метра. Архітектура будівлі є концептуальною інтерпретацією волокон або стовбурів рослин, адаптованих до навантаження на кожен окремий сегмент.

Крім того, елементи структури виготовляються переважно з матеріалів місцевого виробництва, що забезпечує економічну ефективність і швидкість будівництва.

Площа ділянки забудови становить 44 тисячі квадратних метрів, висота будівлі - 330 метрів. На території комплексу також передбачена автостоянка, розрахована на 254 машини.

Нагадаємо, у 2007 році в Японії проектували 800-поверховий хмарочос у формі гори заввишки 4000 метрів, завширшки 6 км, що стоїть на морській платформі. Це всемеро перевищить найвищу будівлю на сьогодні і на 200 метрів вище за гору Фудзіяму, форму якої і повторює проектовану будівлю.

А в рейтинг найсексуальніших будівель світу потрапили два хмарочоси, що входять у житловий комплекс Absolute City Centre в канадському місті Міссісога. Серед місцевого населення ці вежі більше відомі, як "Мерілін Монро", бо за формою нагадують чимось актрису.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: яка адаптується до погодних умов, Будівлю-ліану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]