Чт, 2024-03-28, 16:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
Будівництво газопроводу TAP для постачання каспійського газу дозволила Італія
Інші останні Новини Європейського Союзу

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте затвердив будівництво Трансадріатичного газопроводу (TAP).

Про це повідомляє Reuters.

Проти будівництва газопроводу активно виступав "Рух 5 зірок", що входить до правлячої коаліції країни.

"Більше неможливо втручатися в цей проект, який був запланований попереднім урядом і несе у собі контракті зобов'язання", - Конте.

Він додав, що перешкоджання будівництву газогону може коштувати Італії "десятків мільярдів євро".

Противники будівництва вказували на можливі екологічні ризики і побоювання, що трубопровід може перешкоджати туризму в південній частині Італії.

Трансадріатичний газогін - це остання частина 40-мільярдного Південного газового коридору, котрий доставлятиме азербайджанський газ до Італії. Перші поставки блакитного палива з Каспійського моря були заплановані на 2020 рік, але опір з італійського боку зародив сумніви в реалізації проекту.

Трансадріатичний газогін вартістю у 4,5 мільярдів євро розглядається як стратегічний проект для ЄС, покликаний знизити залежність блоку від російського газу.

Маршрут каспійського газу пролягатиме від Азербайджану через Туреччину, Грецію, Албанію та Адріатичне море до півдня Італії. А вже звідти газ потраплятиме до інших країн ЄС по вже наявній газорозподільній системі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: каспійський газ, будівництво газопроводу TAP, італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]