Вт, 2024-04-23, 18:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Будуть розділені студентські стипендії на академічні та соціальні
Інші останні Економічні новини

  Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення про поділ стипендій на академічні та соціальні. Про це у Facebook написала перший заступник міністра освіти Інна Совсун.

Вона зазначила: "1. Міносвіти розробляє законопроект, яким планує змінити модель фінансування вищої освіти.

2. У рамках цієї зміни планується виділити гроші на стипендії в окремий соціальний фонд - щоб гроші на стипендії йшли окремо від грошей на зарплати/комуналку/інші потреби університетів - для уникнення маніпуляцій на кшталт "треба менше гарних оцінок ставити, інакше гроші із зарплат заберуть і перекинуть на стипендії".

3. Тепер з 12 мільярдів грошей держбюджету на стипендії виділяється 4-5 млрд (30-40%). Поки що не планується зменшення обсягу грошей на стипендії - йдеться лише про чітке розмежування між академічними (за навчальні досягнення) та соціальними (для соціальної підтримки студентів).

4. Будь-які зміни щодо моделі нарахування стипендій - у разі їх прийняття - не будуть стосуватися студентів, які вже навчаються, а тільки тих, хто буде вступати".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: розділ, студентські стипендії, академічні та соціальні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]