Пт, 2024-04-19, 10:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:11
Будувати міст через Керченську протоку до "російського Криму" Китай відмовився
Інші останні Новини світу

"Пекін не інвестуватиме мільярди в території з невизнаним статусом".

В офіційному переліку з 47 документів, підписаних у рамках офіційного візиту президента Росії Путіна до Китайської Народної Республіки, відсутні будь-які угоди, щодо будівництва мосту через Керченську протоку.

Таким чином, раніше широко розтиражовані в російських ЗМІ повідомлення про нібито участь у фінансуванні проекту з боку China International Fund Ltd (CIF) та будівництві - державної China Railway Construction Corporation (CRCC) не відповідають дійсності, пише "Укрінформ".

"Участь або неучасть Китаю в проекті будівництва Керченського мосту - це індикатор реального ставлення Піднебесної до окупації Криму, - говорить директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк. - Відсутність угоди сигналізує про те, що Пекін не інвестуватиме мільярди в території з невизнаним статусом".

Раніше китайські компанії висловлювали інтерес до будівництва порту на території Криму у складі України - відповідний меморандум був підписаний у грудні 2013 року.

Польові інженерні вишукування на суші і морі, необхідні для підготовки варіантів і типів переходу через Керченську протоку, повинні бути завершені до 1 червня.

Як повідомляв iPress.ua, президент Росії Володимир Путін розпорядився побудувати Керченський міст в двох варіантах - автомобільному та залізничному.

Раніше на обговоренні пропозицій щодо будівництва моста через Керченську протоку, було запропоновано  створити підвісну канатну дорогу, міст з намитим через Керченську протоку штучним островом або мегалітичну споруду.

Згідно з кошторисною документацією ВАТ "Транспортний перехід через Керченську протоку" отримає від ФЦПФ 700 млн рублів (близько $20 млн) на підготовку проекту.

Початкова вартість контракту становила 384 млн рублів ($11 млн).

Міністр транспорту Росії Максим Соколов зазначив, що обсяг фінансування будівництва мостового переходу через Керченську протоку може скласти 100 млрд рублів ($2,8 млрд) і навіть перевищити цю суму, якщо буде обраний варіант прокладки по мосту двох шляхів залізниці.

Для будівництва знадобиться щонайменше 3,5 роки.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Керченську протоку, російського Криму, міст, Китай відмовився | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]