Пт, 2024-03-29, 00:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:44
Буревій на півночі Європи: вітер зносить дахи і валить дерева
Інші останні Новини Європейського Союзу

У країнах Північної Європи і Скандинавії через циклон виявилися підтопленими будинки в прибережній зоні, не працював мобільний зв'язок, а в море віднесло двох членів знімальної групи фільму "Сутінкова країна", які вирішили зняти бурхливу стихію. Стихійне лихо також обрушилося на країни Балтії, де через негоду і штормовий вітер було порушено роботу аеропортів.

У Латвії в результаті сильного вітру без електрики залишилися близько 20 тис жителів. Про це сьогодні Латвійському телебаченню повідомила прес-секретар енергомонополіста "Латвенерго" Івіта Бідере. Стихія також змусила місцеву владу обмежити судноплавство в Лієпайському і Вентспілскому портах, повідомляє NEWSru.com.

За даними Латвійського центру навколишнього середовища, в ніч з неділі на понеділок на заході країни швидкість вітру сягає 31 метра в секунду, в Ризі - 25 метрів в секунду, а в інших місцях - 20-23 м/с. Очікується, що вітряна і прохолодна погода збережеться в Латвії протягом всього дня.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, рівень води в Даугаві за минулу ніч суттєво піднявся. На території Риги рівень води в річці збільшився на 116 сантиметрів - в районі міської набережної були затоплено причали.

Мер Риги Ніл Ушаков в понеділок скликав позачергове засідання оперативних служб через загрозу затоплення деяких територій латвійської столиці. Державна пожежно-рятувальна служба Латвії за останню добу виїжджала на виклики по всій країні 89 разів. Найчастіше жителі республіки скаржилися рятувальникам на повалені вітром дерева, які ускладнюють рух автотранспорту.

У столиці Естонії Талліні сильний вітер двічі валив головну новорічну ялинку на Ратушній площі. У вівторок влада розпорядилися втретє зміцнити різдвяне дерево, вкоротивши його на чотири метри для стійкості, повідомили в понеділок в прес-службі столичної мерії.

У перший раз 24-метрова ялина впала минулої п'ятниці, надломившись в місці кріплення. Вдруге вона звалилася в неділю. В обох випадках ніхто не постраждав.

Як повідомляється, штормовий вітер також повалив в Естонії новорічну ялинку в місті Кейла поблизу Талліна і в місті Ківіилі на північному сході країни. У сусідній з Естонією Фінляндії в п'ятницю вітер повалив 30-метрову ялину на Сенатській площі в Гельсінкі. Там також обійшлося без постраждалих.

Подібна ситуація склалася і в РФ, де ураган, що прийшов в Санкт-Петербург з Норвегії та Фінляндії, зриває покрівельне залізо з дахів будинків, валить дерева та рекламні щити. Рівень води в Неві, як і раніше, залишається високим. Велика Нева майже цілком покрила пляж у Петропавлівській фортеці, хвилі б'ються об стіни цитаделі.

Тим часом, в Калінінграді запроваджено режим підвищеної готовності. Голова адміністрації міста Світлана Мухомор запровадила режим функціонування підвищеної готовності всіх служб життєзабезпечення, а також органів влади. Крім того, у зв'язку з ураганом скасовано заняття в школах міста. Як наголосили в міськадміністрації, комунальні служби міста оперативно ліквідують наслідки штормового вітру і готуються до нових ударів стихії.

Зазначимо, що Європа частенько потерпає від сильних ураганів. Так, місяць тому найсильніший дощ з грозою обрушився на столицю Італії Рим. У результаті опинилися затопленими багато кварталів історичного центру міста, туристи здійснюють прогулянки по коліно у воді. Мер Рима Джанні Алеманно тоді звернувся до уряду з проханням оголосити тут надзвичайний стан у зв'язку зі стихійним лихом. Він порівняв подію в столиці з землетрусом.

А три місяці тому дощ і ураган обрушилися на центральну і південну Польщу. Екстрені служби чергували цілодобово, приймаючи сотні дзвінків. Є загиблі. За даними синоптиків, пориви вітру досягали 90 кілометрів на годину.

Також сьогодні в центрі Києва ураган повалив дерево на три автомобілі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1457 | Додав: nowyny | Теги: буревій, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]