Сб, 2024-04-20, 01:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:51
Бути вільним означає бути відповідальним. Але українці не хочуть свободи - Любомир Гузар
Інші останні Політичні новини
Блаженніший Любомир переконаний, що бути вільним означає бути відповідальним. Свідомо продаючи свій голос на виборах, і тим самим безвідповідально ставлячись до майбутнього своєї держави, українці своїми руками продають свою свободу.
Бути вільним означає бути відповідальним, говорить екс-глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Любомир Гузар. Однак схоже, що українська нація не хоче свободи. Про це свідчить безвідповідальне ставлення громадян до майбутнього своєї країни - продаючи свій голос на виборах, українці тим самим продають свою свободу.

Про це Блаженніший Любомир Гузар сказав в інтерв'ю виданню «Обозреватель».

«А українська нація хоче бути вільною? ... Тому що бути вільним означає бути відповідальним. От ідуть вибори ... А люди продаються, і продаються легко, легко йдуть на те, щоб покласти собі в кишеню якихось зайвих пару гривень і забрати пару кілограмів чогось поживного ... Але чи думають вони про те, що при цьому продають свою свободу? », - Риторично запитує Гузар.

«Люди хочуть багатства, але не заради справжньої свободи, а для того, щоб робити, що заманеться. Бути багатим не погано, це не гріх, але багатство вимагає людської зрілості, тому що бути багатим і вільним - не така вже проста справа », - говорить Блаженніший.

Він зазначає, що для справжньої свободи людей ще потрібно виховувати, і наша сьогоднішня трагедія в тому, що такого виховання немає. «Свобода не дається просто так, за неї ще треба боротися і свою власну лінь долати», - зазначає Блаженніший.

Любомир Гузар: Українці втратили почуття демократії, оскільки триста років ними керував хтось чужий

«Я думаю, що багато людей хочуть бути вільними, але свобода - це дуже велике поняття, і не виключно політичне. Бути вільним, розуміти свою людську гідність у всій повноті і намагатися жити з цим - це велике завдання. Є люди, які дійсно цього хочуть і йдуть до цього. Але потрібно відрізняти їх від тих, хто хоче не свободи, а сваволі, тобто можливості робити все, що заманеться ».

При цьому самі політики цим не захоплені - виховувати інших бути вільними людьми. «Швидше, вони хочуть того, щоб люди їм не заважали. Бо їхнє мислення таке: якщо я багатий - мені все можна. Багата людина спричинила аварію - її не судять. А якщо вона і потрапила до суду - її не засудили ... Багата людина їде, куди хоче, їсть що хоче, робить, що хоче ... »

За словами Гузара, бути обраним (зокрема у Верховну Раду - ред.) означає не тільки добре заробляти, але й служити людям. При цьому народові не варто шкодувати доброї плати депутатам, додає Гузар: «нехай будуть добре оплачуваними, але нехай стовідсотково виправдовують ті гроші, які вони отримали».

«Кожен дуже добре думає, тому пролізти в Раду - він пролізе, але потім доведеться відповідати. І не перед людьми, а перед Богом », - зазначає Блаженніший.

Ті ж, хто має вибирати, також нехай думають. Люди б вибирали значно відповідальніше, якби самі краще працювали, впевнений Гузар.

Чому так багато фальсифікацій на виборах? Тому що люди не зупиняються перед певними речами. А якби всі підійшли до виборів серйозно і чесно, все виглядало б інакше. Але для цього треба почати дуже серйозно думати. Про себе, про інших, про відповідальність перед Богом. Тоді наші вибори будуть кращими, ніж деінде. Це можливо. Треба цього дуже хотіти і здійснювати.
 
zn.uaПо матеріалами: ZN.UA, «Оглядач»

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1316 | Додав: adminA | Теги: українці не хочуть свободи - Любоми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]