Чт, 2024-04-18, 11:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:19
Центр Москви оточив ЗМОП. А розганяти опозицію приїхав "полк Кадирова"
Інші останні Новини світу

Поліцейські встановлюють металеву огорожу по периметру Тріумфальної площі в центрі Москви після повідомлень про плани опозиції провести новий несанкціонований мітинг проти порушень на виборах до Держдуми. Поліцейські оточують Тріумфальну площу й евакуюють автомобілі, припарковані на площі і поряд з нею. На вантажівках підвезли металеву огорожу, і зараз її встановлюють. Крім цього, привезли будівельні вагончики та вивантажують їх на площі.

Судячи з усього, доступ людей на площу закриють. До Тріумфальної площі стягують численні сили поліції, внутрішніх військ і спецтехніки, передає РИА "Новости".

Уздовж усієї Тверської вулиці стоять вантажівки внутрішніх військ МВС Росії. На Тверській вулиці, яка проходить поряд з Тріумфальною площею, утворилися величезні затори у напрямку як до центру, так і з центру. Скупчення є і на Садовому кільці в районі площі, повідомляє "Эхо Москвы".

Тим часом на Пушкінській площі в центрі Москви проходить акція на підтримку партії "Єдина Росія". За даними правоохоронних органів, у заході беруть участь близько 5 тисяч осіб. Мітинг розпочався о 13.00 (за київським часом) і, як очікується, триватиме три години. Його убезпечують посилені наряди поліції.

Напередодні повідомлялося, що російська опозиція планує провести мітинг "За чесні вибори" в суботу, 10 грудня, на площі Революції в Москві. На сторінці акції на Facebook свою участь у мітингу підтвердили близько десяти тисяч осіб.

ЗМІ: розганяти незгодних у Москві будуть бойовики Кадирова. Влада побоюється, що російські солдати підтримають народ

У придушенні вуличних протестів у Москві, можливо, візьме участь чеченський полк. Такий запис залишив у Twitter журналіст Олег Кашин.

"Менти у відділку розповіли не для протоколу, що чеченський полк розквартирували на північному сході Москви, надавши їм 600 квартир", - пише він.

Розмови про те, що в разі заворушень у Москві захищати режим будуть чеченські підрозділи з армії академіка Рамзана Кадирова, ходили давно, пише "Новый регион".

Справа в тому, що, як показує сучасна російська історія, російські військовослужбовці в критичний момент прагнуть дотримуватися нейтралітету і не стріляють у народ. Чеченські бійці набагато надійніші. Вони мають гарну бойову підготовку і високу згуртованість, вони свідомо не відчувають себе частиною російського суспільства. Навпаки, вони відчувають до нього почуття, близькі до ненависті.

Можна припустити, що ідею зробити ставку на чеченських бійців висунув заступник голови кремлівської адміністрації Владислав Сурков. Віднедавна близьке оточення кличе його "Аллах" на згадку про заяву президента Чечні Кадирова про те, що "гроші йому на всі його потреби дає Аллах". А сам Кадиров в подяку дає "Аллаху" 99% підтримки "Єдиної Росії" на виборах.

Горбачов підтримав опозицію і закликав анулювати результати виборів

Колишній президент СРСР Михайло Горбачов фактично підтримав російську опозицію, заявивши, що влада має анулювати результати виборів до Держдуми і провести нові.

"Керівництво країни має визнати, що мали місце численні фальсифікації і підтасовки, і оголошені результати не відображають волі виборців... Тому я вважаю, чинна влада має ухвалити лише одне рішення: анулювати результати виборів і провести нові", - заявив Горбачов. На його думку, "ігнорування громадської думки дискредитує владу і дестабілізує ситуацію", повідомляє Газета.Ru.

Раніше повідомлялося, що російська опозиція планує провести мітинг "За чесні вибори" в суботу, 10 грудня, на площі Революції в Москві. На сторінці акції на Facebook свою участь у мітингу підтвердили близько десяти тисяч осіб.

Зазначимо, що після виборів, які пройшли в неділю, російська опозиція вже два дні поспіль збирається на мітинги проти фальсифікації результатів виборів, за якими "Єдина Росія" отримала 49% голосів. Перша акція пройшла 5 грудня на "Чистых прудах" у Москві і стала однією з наймасовіших за останні роки. 6 грудня на Тріумфальній площі в Москві було затримано близько 600 прихильників опозиції.

Протести відбулися на тлі безпрецедентних заходів безпеки: до Москви ще з ранку вівторка ввели колони вантажівок з солдатами, блогери помітили також приготовані водомети.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1141 | Додав: adminA | Теги: Центр Москви оточив ЗМОП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]