Пт, 2024-04-19, 13:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
Cепаратисти притихли - на Сході помітили танки
Інші останні Кримінальні новини

У містах Донецької області, а саме в Маріуполі, Макіївці і Єнакієве, вдалося зняти напругу, досягнувши домовленостей з протестувальниками. Про це 15 квітня йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

"Трохи знято напругу в Маріуполі, Макіївці і Єнакієвому, де владі вдалося досягти певних домовленостей з протестуючими", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Артемівську міський голова провів прес-конференцію, на якій закликав жителів міста зберігати спокій і не піддаватися на провокації, а в м. Дзержинськ готується позачергова сесія міської ради.

При цьому в Ждановці представники "Донецької народної республіки" (ДНР)прийдуть на засідання депутатського корпусу в 15:00 для того, щоб контролювати роботу. У свою чергу в Селідове представник ДНР ініціював збір громадян для обговорення ситуації в Україні та висловлення своєї позиції. Зараз 50 осіб перебувають в очікуванні.

У м. Краматорськ Донецької області приміщення виконкому зайняте протестувальниками, які не перешкоджають роботі працівників. Міський голова проводить зустріч з мітингувальниками.

Крім цього, у Харцизьку пройшла позачергова сесія міськради, на якій прийнято звернення до депутатів облради з вимогою провести референдум. У Кіровському, за інформацією прес-служби, вночі був знятий прапор ДНР, тому над виконкомом залишилися прапори України та області.

Як зазначає прес-служби Донецької ОДА, в Олександрівському районі жителі помітили пересування танків і БТРів по своїй території з Харківської області в Дніпропетровську.

В Амвросіївці, як наголошується, 150 жителів міста біля будівлі міськради вимагають відставки Амвросіївського міського голови.

Кожем'якін: Росія планує захопити Дніпропетровську, Одеську та Херсонську області

Нардеп від фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін заявляє, що Росія планує захопити Дніпропетровську, Одеську і Херсонську області. Про це він заявив журналістам в кулуарах Верховної Ради, передає РБК-Україна.

"У нас є інформація про те, що РФ планує і далі просуватися. За нашою інформацією, отриманою СБУ, у них в планах захопити Дніпропетровську, Одеську і Херсонську області. Тому ми повинні прийняти важливі рішення, щоб не допустити цього", - зазначив він.

14 квітня спікер Верховної Ради України, в. о. президента України Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України.

Довідка

12 квітня озброєні люди захопили райвідділ міліції в Слов'янську. 13 квітня МВС проводило в місті антитерористичну операцію, в результаті якої 9 чоловік було поранено, а один український офіцер убитий.

Після чого Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення розпочати широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних Сил України.

У Донецьку проросійські активісти утримують будівлю обласної ради і обласної державної адміністрації (ОДА).

У Луганську проросійські сил захопили будівлю СБУ. Біля приміщення проходить безстроковий акція. Там виросло наметове містечко.

У Маріуполі після проведення проросійського мітингу було захоплено будівлю виконкому, вивішений прапор "Донецької народної республіки". Міліція не чинила опору мітингувальникам при захопленні будівлі. Такий же прапор також вивішений над будівлею СБУ.

У Єнакієво сепаратисти контролюють будівлю Єнакіївської міської ради. Після проведення позачергової сесії міської ради для зня ття напруги в місті мер дав згоду на поїздку до Донецька. Активісти вимагали визнати легітимність "Донецької республіки".

У Харцизьку Донецької області захоплено будівлю міськради, встановлено прапор "Донецької народної республіки".

У Горлівці після застосування зброї загарбники контролюють будівлю управління міліції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: танки, сепаратисти притихли, Сході | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]