Чт, 2024-04-18, 07:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Частину гонорарів учасники міжнародного фестивалю Jazz Bez 2013 віддадуть на потреби Євромайдану
Інші останні Культурні новини
Учасники тернопільської програми міжнародного фестивалю Jazz Bez 2013 вирішили віддати частину своїх гонорарів на потреби Євромайдану.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор фестивалю Олег Макогін, передає УНІАН.

"І організатори фестивалю, і музиканти підтримують Євромайдан, підтримують ті мітинги, тих людей, які виходять сьогодні на майдани добитися справедливості. Віддавши частину коштів іноземні музиканти вирішили проявити свою солідарність із нашими людьми, тому цьогорічний фестиваль ми ще називаємо фестивалем солідарності", – сказав Макогін.

Він також додав, що квитки на фестиваль безкоштовно отримають студенти-активісти тернопільського Євромайдану.

"Для нас є принциповим відстоювання громадянських свобод. Найважливішим для цього є поява нового покоління: освіченого, самодостатнього і відповідального. Власне для нього ми щороку і робимо наш фестиваль", – зазначив Макогін.

Він наголосив що попри непросту суспільну ситуацію в Україні, фестиваль відбудеться як і планувалося 6, 7, 8 грудня у обласному драматичному театрі.

Вподовж трьох днів слухачі зможуть почути шість українських, чотири польських, грузинський та італійський гурти.

Довідка

Міжнародний фестиваль Jazz Bez започатковано у 2000-му році з ініціативи львівського мистецького об’єднання "Дзиґа" та Польського Інституту в Києві. Фестиваль проводиться одночасно в містах України та Польщі в першій половині грудня. Фестивальні виступи не носять конкурсного характеру, а є представленням нових програм джазових музикантів світу, світових тенденцій та сучасних віянь у джазовій музиці.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: міжнародного фестивалю Jazz Bez 201, гонорарів, євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]