Чт, 2024-03-28, 14:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:33
Чехія підтримала надання Україні європейської перспективи - Східне партнерство
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Східне партнерство: Чехія підтримала надання Україні європейської перспективи

Уряд Чехії вважає, що ЄС має надати "стратегічну перспективу" трьом державам Східного партнерства, включно з Україною.

Про це заявив журналістам глава МЗС Чехії Томаш Петршичек, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Як відомо, формат "Східне партнерство" (СхП) був офіційно запущений у Празі (Чехія) рівно 10 років тому, у травні 2009. У ці дні у Брюсселі проходять події, присвячені ювілею цього формату.

Коментуючи плани перед початком міністерської зустрічі ЄС, Петршичек наголосив, що Євросоюз має узгодити нові плани СхП. "Формат партнерства довів, що він є успішною політикою, але нам необхідно обговорити, що ми будемо робити після 2020", - зауважив міністр.

Серед іншого, на думку міністра, ЄС має ухвалити рішення про нові можливості для трьох держав СхП, які вже виконують угоди про асоціацію і прагнуть подальшого зближення з ЄС. "Я вважаю, що має бути чітка європейська перспектива для цих країн (які хочуть поглиблювати відносини з ЄС). Наразі потрібно надати певну стратегічну перспективу для найбільш просунутих держав, таких як Україна, Грузія та Молдова, забезпечивши їх практичними результатами співпраці", - заявив він.

Водночас, зa даними "Європейської правди", ця ідея не має одностайної підтримки серед інших держав-членів Євросоюзу, а тому не має значних шансів на затвердження.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: Чехія, надання Україні європейської перспе, Східне партнерство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]