Пт, 2024-04-19, 10:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:43
Чехія: з огляду майбутнього РФ нема чого тривожитись через Україну в ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу
У Росії немає причин забороняти Україні вступати до Євросоюзу, тим більше, що в майбутньому Російська Федерація сама може стати членом ЄС. Про це заявив президент Чехії Мілош Земан в ефірі радіо "Вільна Європа", передає НБН.

"Країни Балтії вступили в Європейський союз, і я не помітив, щоб був якийсь більший конфлікт між балтійськими країнами та Російською Федерацією", - сказав Земан.

При цьому він зазначив, що підтримує взаємовигідні відносини і з Україною, і з Росією і спрогнозував, що в майбутньому РФ може вступити до Євросоюзу.

"Ще декілька років тому я висловив на той час досить провокаційний прогноз про те, що приблизно в 20 років сама Росія стане частиною Європейського союзу. Знаю, що і сьогодні це звучить дико, але коли ви порівняєте ситуацію, яка склалася декілька років тому, з нинішньою, коли про це вже і в Росії кажуть неофіційно, то я не бачу причин чому б Росія мала б забороняти Україні зближуватися з Європейським союзом", - сказав він.

Земан зазначив, що в майбутньому може стати вигідним і для Росії, і для Європейського союзу, щоб був сформований блок, який би випередив Сполучені Штати Америки і Китай.

"І знову я повторюю і підкреслюю: цей прогноз довгостроковий, і це, можливо, відбудеться через 20 років, а не сьогодні і не в найближчому майбутньому", - сказав Мілош Земан.

Як повідомлялося, 20-22 жовтня проходить офіційний візит в Україну президента Чеської Республіки Мілоша Земана.

Головним пунктом візиту стане зустріч Земана з президентом України Віктором Януковичем. Під час переговорів глави держав обговорять політичні та економічні питання, включаючи розвиток програми "Східне партнерство". Президент Чехії має намір торкнутися і питання утримання у в'язниці екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: РФ, Чехія, Україну в ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]