Пт, 2024-03-29, 01:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:21
"Челсі" вперше у свої історії виграв Лігу чемпіонів. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Лондонський "Челсі" обіграв у фіналі Ліги чемпіонів мюнхенську "Баварію" і завоював статус найсильнішої команди континенту. Підопічні Роберто Ді Маттео зуміли відігратися за дві хвилини до фінального свистка, не пропустили 11-метровий у першому екстра-таймі і вирвали перемогу в серії післяматчевих пенальті.

"Баварія" - "Челсі" 1:1 (по пенальті 3:4)

Голи: Мюллер, 83 - Дрогба, 88

"Баварія": Нойер - Лам, Тимощук, Боатенг, Контенто - Швайнштайгер, Кроос - Роббен, Мюллер (Ван Бюйтен, 86), Рібері (Оліч, 97) - Гомес

"Челсі": Чех - Босінгва, Кехілл, Давид Луїс, Коул - Мікель, Лемпард - Калу (Торрес, 85), Мата, Бертранд (Малуда, 73) - Дрогба

Попередження: Швайнштайгер - Коул, Луїс, Дрогба, Торрес

На 95-й хвилині Арьєн Роббен не реалізував пенальті (воротар)

Неоднозначний сезон провів "Челсі". З одного боку - 6 місце в англійській Прем'єр-лізі, що інакше як провалом назвати не можна. Перемога в Кубку Англії не може вважатися досягненням для клубу, який ставить перед собою тільки найвищі завдання і в який, за останні 8 років було інвестовано близько 1,5 мільярда доларів. З іншого - перемога в Лізі чемпіонів. Цей тріумф робить "Челсі" найсильнішим клубом континенту. З цим фактом ще належить звикнути: не так часто головний турнір континенту виграють команди, що не потрапили за підсумками свого внутрішнього чемпіонату навіть до трійки призерів. У той же час, перемога в гостях, і в меншості, над чинним на той момент переможцем Ліги чемпіонів - "Барселоною" - багато чого варта.

Фінал в Мюнхені був схожий на поєдинок у відповідь 1/2 фіналу "Челсі" з "Барселоною". "Баварія" всі 120 хвилин мала беззаперечну перевагу, створила на порядок більше небезпечних моментів біля воріт суперника ще й пенальті не реалізувала. Пропустивши цілком логічний гол, "Челсі" вичавив максимум з одного зі своїх нечисленних моментів.

Фарт фартом, але звинувачувати футболістам "Баварії", окрім як самих себе, нікого. Ледве розпочався перший екстра-тайм мюнхенці отримали право на 11-метровий. Арьєн Роббен, багато в чому завдяки якому "Баварія" і грала в домашньому фіналі, не зміг переграти з "точки" Петера Чеха. Німці втратили черговий прекрасний шанс вирішити питання про переможця, не доводячи справу до лотереї з пенальті.

Якщо в півфіналі Ліги з "Реалом", коли доля фіналіста також вирішувалася в серії післяматчевих пенальті, Мануель Нойєр став справжнім героєм, то на цей раз відзначався вже Петер Чех, який взяв удар Оліча і переправив в штангу постріл Швайнштайгера. Вирішальний 11-метровий реалізував ветеран команди Дідьє Дрогба, якого впродовж практично всього сезону ЗМІ "відправляли" з команди то в Китай, то ще кудись...

Пару миттєвостей, і футболісти прийняли горизонтальне положення, розпластавшись на газоні: англійці плакали від щастя, навалившись на Чеха і Дрогбу, німці самотньо ридали від досади, закривши обличчя руками. Не дивно, адже це був уже третій програний фінал ліги чемпіонів за останні 13 років. "Челсі" ж вперше виграв найпрестижніший турнір континенту, сповна компенсувавши своїм фанатам прикру поразки від МЮ у фіналі 2008 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1193 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]