Чт, 2024-04-18, 12:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:53
Чемпіонат Європи з важкої атлетики у багатоборстві виграла українська штангістка
Інші останні Спортивні новини
В столиці Албанії Тирані завершилися змагання у ваговій категорії до 53 кг серед жінок у рамках чемпіонату Європи з важкої атлетики, де золоту медаль у багатоборстві виборола українка Юлія Паратова.

У другий день європейської першості в столиці Албанії розігруються комплекти нагород у двох вагових категоріях – по одній у чоловіків і жінок. І єдиною представницею України, яка вийшла на поміст у вівторок 9 квітня, є Паратова, передає УНІАН.

У першій вправі – ривку – українка виступила вдало, реалізувавши всі три свої спроби. Вона підняла штангу вагою у 83 кг, потім 85 кг і в завершальній спробі – 90 кг. Разом з тим, основна суперниця українки – росіянка Світлана Черемшанова реалізувала лише одну спробу, піднявши штангу вагою 82 кг.

Таким чином, Паратова вже завоювала одну золоту медаль.

Після перемоги в ривку, у другій вправі – поштовху, українка більше озиралася на суперниць, ніж прагнула до власної рекордної ваги. Головне для Паратової було зберегти перевагу у сумі двоєборства. І якщо дві спроби вона виконала вдало, то у третій штанга зірвалася, через що українка мало не отримала травму.

У результаті, завоювати медаль у цій вправі Паратовій не вдалося – вона залишилася на четвертому місці. Проте у сумі багатоборства вона випередила основну суперницю Черемшанову з Росії на 6 кг.

Таким чином, Паратова стала двократною чемпіонкою Європи.

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи в кожній ваговій категорії розігруються три нагороди – в ривку, поштовху і двоєборстві.

Чемпіонат Європи в столиці Албанії триватиме до 14 квітня.

Раніше повідомлялося, що на чемпіонаті Європи з боротьби, який у березні пройшов у Тбілісі, аж чотири українки зуміли піднятися на п'єдестал.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1097 | Додав: adminA | Теги: українська штангістка, Чемпіонат Європи з важкої атлетики, багатоборство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]