Пт, 2024-03-29, 04:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:12
Чемпіонат світу з хокею FEMEN закликали забрати у "шизофреніка" Лукашенка
Інші останні Українці в світі

У Цюриху у будівлі Міжнародної федерації хокею (IIHF) невтомні топлес-активістки епатажного руху FEMEN провели чергову акцію протесту, вставши голими грудьми на захист прав людини. Цього разу вони привернули увагу хокейних босів до проблеми проведення у Бєларусі в 2014 році першості світу з цього виду спорту.

Незважаючи на мороз, що охопив в ці дні усю Європу, дівчата зіграли в хокей в розкритих навстіж зеківських робах на тлі плакатів з написами "Раб не грає у хокей", "Не заохочуйте диктатуру!", Лукашенко, зіграємо в Гаазі?", "Заберіть чемпіонат у диктатора!".
Представниці рухи зажадали від IIHF відвернутися від "останнього диктатора Європи" і відмовитися від проведення чемпіонату світу у Бєларусі на підставі того, що в цій країні порушуються права людини. На їхню думку, цей турнір не повинен стати "омолоджувальною процедурою для гнилого організму лукашенківського режиму".
"Хай буде шанованій Федерації відомо, що у Бєларусі панує диктатура, що зневажила власну конституцію, фундаментальні права людини тортурами і кров'ю, що придушує будь-яке інакомислення, - мовиться в заяві FEMEN. - На чолі системи стоїть маріонетковий кремлівський шизофренік Лукашенко, за особистим розпорядженням якого викрадають, ґвалтують і знищують людей, а увесь керівний склад Республіки Бєларусь світовою спільнотою класифікується як злочинці з усіма можливими наслідками. У таких умовах чемпіонат по хокею-2014 буде дзеркально схожий на нацистську Олімпіаду 1936 року".
До влади Бєларусі і особисто до президента Олександра Лукашенко у активісток FEMEN тепер ставлення особливе: в грудні, за їхніми словами, дівчат викрали місцеві спецслужби і піддали жорстоким знущанням після акції протесту біля будівлі КДБ в Мінську.
Судячи з усього у морозній Швейцарії дівчини з FEMEN почувають себе комфортно. Тиждень тому, активно прагнучи до міжнародної уваги і визнання, вони протестували перед воротами Давоського форуму.
Зазначимо, що в січні цього року Міжнародна федерація хокею однозначно висловилася на користь проведення у Бєларусі чемпіонату світу 2014 року, дистанціювавшись від політичних дискусій.
Раніше із закликом забрати у Бєларусі світовий форум до IIHF звернувся голова Європарламенту Єжи Бузек.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1094 | Додав: nowyny | Теги: Цюрих, Лукашенко, чемпіонат світу, хокей, FEMEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]