Сб, 2024-04-20, 14:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:14
Через 40 років тільки рибальство і банани врятують людство від голоду - експерти ООН
Інші останні Новини світу
Глобальне потепління в найближчі 40 років призведе до того, що в багатьох регіонах світу традиційні сільськогосподарські культури перестануть давати врожай, що дозволяє прогодуватися, говориться в звіті експертів Міжнародної програми досліджень змін клімату, сільськогосподарської та продовольчої безпеки ООН (CCAFS). Першими з проблемою зіткнуться жителі Африки, Південно-Східної Азії і Латинської Америки.

Традиційні для цих регіонів сільськогосподарські культури - різні види злаків, рис, картопля - або перестануть рости зовсім, або почнуть давати врожай, який вже не зможе прогодувати тих, хто його вирощує. До цього призведе збільшення середньорічної температури, і те, що клімат у регіонах стане більш посушливим, пише NEWSru.com.

Культури, традиційні для південних країн, такі, як банани, навпаки, стануть давати небувало рясні врожаї навіть в тих широтах, де в даний момент ніхто й не намагається їх вирощувати.

Фермери, сільськогосподарські компанії, зневірившись отримати більш-менш значні врожаї традиційних для своїх місць культур, стануть стрімко переходити на вирощування бананів та інших екзотичних рослин.

Вірогідність подібного сценарію настільки велика, що Продовольча і сільськогосподарська програма ООН вже сьогодні готує ряд заходів, які дозволять зробити перехід сільськогосподарських виробників ряду регіонів на незвичні для них види культур як можна менш болючим.

До цього міжнародних чиновників підштовхує голод в деяких країнах Африки, які вже сьогодні повною мірою відчули на собі наслідки глобального потепління. Засуха, що охоплює африканські регіони все частіше, губить майбутній урожай, призводить до масової загибелі худоби.

Стурбованість науковців не обмежується необхідністю плавного переходу з традиційних культур на тропічні. Серйозну загрозу буде вже менше, ніж через півстоліття, представляти викликана цим зміна раціону харчування людей. Багаті вуглеводами банани не зможуть повністю замінити населенню багатьох країн їх звичні продукти.

І тут експерти ООН серйозно розраховують на розвиток світового рибальства. При дбайливому, раціональному використанні, ресурси світового океану можуть забезпечити все зростаюче людське населення Землі всіма необхідними живильними речовинами, вважають фахівці.

Як відомо, майже 870 млн чоловік (кожен восьмий в світі) страждають від хронічного голоду. 852 млн з них проживають у країнах, що розвиваються. Ще 16 млн голодуючих - жителі розвинених країн. Про це повідомляється 9 жовтня в доповіді "Стан справ у зв'язку з відсутністю продовольчої безпеки у світі 2012", складеної ООН на початку жовтня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1323 | Додав: adminA | Теги: людство від голоду, рибальство і банани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]