Вт, 2024-04-16, 09:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:45
Через 50 років людину чекають довголіття і прогулянки Марсом
Інші останні Новини світу науки і технологій

Італійська газета La Repubblica вирішила передбачити відкриття, які змінять життя людства в найближчі півстоліття.

"Через 50 років ми будемо жити краще. Ми будемо їздити на автомобілях, що працюють на сонячній енергії, і вживати м'ясо, вироблене в лабораторії, не вбиваючи тварин. Ми будемо брати енергію, яка нам потрібна, з центру Землі, і розпрощаємося нарешті з газом і нафтою", - пише видання.

"Джованні Біньямі, науковець світової рівня, який віднедавна очолює Національний інститут астрофізики, здійснив подорож по світу, щоб зрозуміти, які відкриття, що здатні змінити наше життя, ще залишається зробити, - розповідає автор. - Швидкість наукового пізнання мінлива, але вона неухильно збільшується".

Яким буде наше життя в 2062-му? Біньямі упевнений: "Вже народилася дитина, яка гулятиме по Марсу". Тому що плани підкорення Марса розроблені вже давно. Науковець стверджує, що на Марс слід летіти, щоб "зрозуміти секрет життя, таємницю того, як вона сформувалася у Всесвіті".

Потім буде відкрите нове, недосяжне життя. Необхідна удача, щоб перехопити сигнал з глибокого космосу, але це реально, і це додасть нам впевненості у тому, що в іншій сонячній системі існує розумне життя. "З цього моменту в кожному з нас щось зміниться", - переконаний дослідник.

"Одним з фундаментальних питань залишиться енергія, - продовжує газета, на яку  посилається InoPressa.  - Сам Біньямі, як і багато науковців, є прихильником використання ядерної енергії. Але він усвідомлює, що суспільство не змінить свого негативного ставлення до неї і через 50 років. Тому, беручи до уваги, що вуглеводнева сировина швидко порушує баланс планети, а альтернативні джерела енергії не здатні задовольнити світові потреби, буде обраний третій шлях: глибока геотермія".

До 2062 року більшу частину роботи замість людини будуть виконувати молекулярні конструктори, а тривалість життя людини значно зросте. "У 2062-му народиться дитина, яка житиме 152 роки", - упевнений італійський науковець.

Нагадаємо, у 1900 році американський інженер-будівельник Джон Елфріт Воткінс написав розважальну статтю в дамський журнал Ladies' Home Journal - про те, що може статися через сто років. Тепер з'ясувалося, що автор зробив кілька точних прогнозів .
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1202 | Додав: adminA | Теги: Італійська газета La Repubblica | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]