Чт, 2024-04-18, 20:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
Через аварію на ТЕС на Донеччині без опалення лишились 12 тис осіб. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували пожежу на Вуглегірській ГЕС у Світлодарську Донецької області, повідомляє "Українські новини" з посиланням на оперативну довідку ДержНС.

"Пожежу ліквідовано 30 березня о 5 годин 40 хв. До гасіння пожежі залучалося 40 одиниць основної та спеціальної техніки Головного управління ДержНС в Донецькій області. Причина пожежі встановлюється", - йдеться у звіті.

У ДержНС уточнили, що в результаті надзвичайної події 1 особа загинула та 5 осіб постраждало.

Пожежу на Вуглегірської ТЕС було локалізовано у п'ятницю, 29 березня, о 21:59.

12 тисяч осіб відрізані від водопостачання та опалення у Світлодарську через аварію на Вуглегірській тепловій електростанції у Донецькій області, повідомляє "Українські новини" з посиланням на повідомлення прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький запевнив жителів міста, що буде зроблено все можливе, щоб люди не відчули наслідків надзвичайної події.

"Вода буде подаватися по годинах - 5 тис куб м на 3 доби. Ми підтягуємо 10 генераторів і запустимо очисні споруди. Забезпечимо людей і теплом. Вже куплені і розподіляються обігрівачі", - цитує прес-служба слова губернатора.

Як повідомлялося, Шишацький заявляє про відсутність екологічної загрози через пожежу на ТЕС у Донецькій області.

Кількість постраждалих на Вуглегірській ТЕЦ збільшилася до 5 осіб

У результаті пожежі на Вуглегірській теплоелектростанції ПАТ "Центренерго" загинула одна особа і п'ятеро постраждали. Про це повідомили агентству Інтерфакс-Україна у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Разом з тим на сайті Головного управління ДСНС у Донецькій області повідомили, що до гасіння пожежі залучено 40 одиниць основної та спеціальної техніки і 190 працівників особового складу. Про стан постраждалих поки не повідомляється.

Голова Донецької облдержадміністрації Шишацький додав, що в момент початку пожежі в залі ТЕС працювало 400 осіб. Усіх їх вивели у безпечне місце, але один з них з нез'ясованої причини повернувся в аварійний зал, де і загинув.

Як відомо, раніше повідомлялося про одного загиблого і трьох постраждалих.

Нагадаємо, на другому блоці Вуглегірської теплоелектростанції о 15.15 п'ятниці, 29 березня, сталося займання обладнання, що перетирало вугілля у пил.

Прес-секретар ПАТ "Центренерго" Оксана Єгорова повідомила, що сталося загоряння вугільного пилу.

Вогонь поширився на дах будівлі на площі близько 1500 кв м. Силами ДСНС України із задимленого середовища врятовано 10 осіб.

Довідка

Вуглегірська ТЕС - перший за величиною енергогенеруючий об'єкт на території Донецької області.

Проектна потужність Вуглегірської ТЕС становить 3600 МВт.

"Центренерго" експлуатує Вуглегірськ, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7550 МВт. Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 78,3% акцій "Центренерго".

Фонд держмайна планує виставити на продаж 53,289% акцій ПАТ "Центренерго" у 2013 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1202 | Додав: abel | Теги: аварія на тєс, донеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]