Чт, 2024-03-28, 11:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:41
Українці вимирають через низький рівень життя у країні
Інші останні Офіційні новини

Переважна більшість українців не планують найближчим часом народжувати дітей. Про це свідчить соціологічне дослідження, проведене з 22 березня по 1 квітня 2012 року компанією Research & Branding Group.

Як повідомляється, 81% не планують найближчим часом народження дитини. Ще 6% ще не визначилися.

Кожен десятий респондент (10%) заявив про плани народження дитини найближчим часом. Серед причин, з яких респонденти не погоджуються на народження дитини, більше половини вважають, що їм вже пізно (54%), кожен п'ятий респондент (22%) заявляє, що у нього вже є діти і їх достатньо . Ще 14% вважають, що зараз не дуже гарні соціальні умови для народження дитини, а 7% респондентів відзначили, що їм ще зарано заводити дітей, передають "Українські новини".

Серед основних причин скорочення чисельності населення за останні 10 років, близько двох третин респондентів (68%) назвали низький рівень життя більшості населення. Кожен четвертий респондент (24%) в числі таких називає збільшення рівня смертності і наслідок державної соціальної політики (24%), а кожен п'ятий (20%) - зниження значимості цінностей сім'ї серед молоді.

Найбільш поширеними в Україні є родини, в яких є або дві дитини (43%), або одна дитина (30%), лише 6% опитаних стверджують, що в їх сім'ях троє дітей і тільки 2% респондентів мають більше трьох дітей. Взагалі не мають дітей 19% українців.

У регіональному розрізі сім'ї з двома дітьми більш поширені на Заході України (50%), тоді як в Центрі і на Південному Сході таких сімей відповідно 40% і 41%. А сім'ї з однією дитиною більш характерні для Південного Сходу (34%) і Центру (32%) України, ніж для Західної України (20%).

Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2078 людей. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2%.

Зазначимо, в Україні щороку помирає більш як 700 тисяч громадян, третина з них - люди працездатного віку. У 2011 році населення країни скоротилося на 162 тис , а всього за роки незалежності українців стало менше на 6 мільйонів.

Станом на 1 січня 2012 року чисельність населення України становила 45,6 млн осіб. Крім того, кожен десятий українець не доживає до 35 років і найбільше людей помирає від серцево-судинних захворювань.

Раніше повідомлялось, що в катастрофічній ситуації зі зменшенням чисельності населення України намітилася позитивна тенденція: помирати українці стали трохи менше, а ось народжуватися - трохи більше.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1336 | Додав: adminA | Теги: бідність, українців, заводити дітей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]