Чт, 2024-04-18, 07:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:47
Через Чорноморський флот народні депутати побилися : постраждала ялинка
Інші останні Політичні новини
furniplanet.com - the best site of modern bedroom sets at very affordable prices. Come and buy. It certainly will not regret the purchase.

Народні депутати побилися через Чорноморський флот, але рішення все ж ухвалили. За ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Росії про взаємодію з питань запобігання НС, пожеж і ліквідації їхніх наслідків у населених пунктах, в яких розміщені об'єкти ЧФ РФ на території України, №0009 проголосувало 228 карток народних депутатів, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Народний депутат з фракції "УДАР" Віктор Пинзеник, виступаючи з цього законопроекту, звернув увагу на те, що ст.5 угоди передбачає, що на військовослужбовців ЧФ РФ, які дислокуються на території України, включених до складу аварійно-рятувальних формувань при упередженні або ліквідації НС, поширюється дія законодавства РФ. "Це правовий нонсенс", - підкреслив Пинзеник.

Він зазначив, що документ слід повернути на доопрацювання в Кабмін і доручити провести додаткові переговори з тим, щоб вилучити норму щодо юрисдикції законодавства іншої країни на території України. Він підкреслив, що також необхідно додати пункти, які стосуються розслідування причин виникнення надзвичайних ситуацій та відшкодування збитків.

Після Пинзеника за проектом ратифікації виступив депутат з фракції "Батьківщини" В'ячеслав Кириленко, потім бажання виступити виявив "свободівець" Олександр Шевченко. Спікер ВР Володимир Рибак зазначив, що це не передбачено регламентом, оскільки депутати розглядають проект за скороченою процедурою, і виступів може бути тільки два - "за" і два - "проти", але тим не менш, слово Шевченкові дав.

Коли "свободівець" вийшов на трибуну, його виступу спробували перешкодити комуністи і "регіонали", які сидять біля трибуни. Між ними і кількома опозиційними депутатами, які залишилися в залі, виникла бійка, в результаті якої сильно ушкоджено одну з новорічних ялинок, встановлених біля парламентської трибуни.

В цей час до зали вбігли ще кілька депутатів від опозиції, які раніше на знак протесту покинули зал пленарних засідань, але бійка вже закінчилася. З першого разу депутати не змогли підтримати проект - за проголосували 222 картки при 226 необхідних. Тим не менше, депутати повернулися до даного питання та підтримали проект 228 картками.

Зазначимо, що сьогодні, 11 січня, Верховна Рада не підтримала декриміналізації статті Кримінального кодексу, за якою засуджено екс-прем’єра Юлію Тимошенко. Депутати "Батьківщини", УДАРу й "Свободи" покинули залу засідань парламенту після провалу голосування про декриміналізацію статей 364 і 365 КК.

Раніше повідомлялось, що Україна і Росія поки що не наблизилися до вирішення питання щодо модернізації Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму, повідомило джерело, наближене до переговорного процесу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1203 | Додав: adminA | Теги: modern bedroom sets, народні депутати побилися, Чорноморський флот | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]