Пт, 2024-03-29, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:29
Через європейську кризу шоколад подешевшає
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європа, найбільший споживач какао-бобів, внаслідок кризи різко скоротила об'єми закупівель сировини для виробництва шоколаду. У результаті, поточна ціна на какао впала на 42% в порівнянні з торішнім рівнем і стала найнижчою за останні 3 роки, повідомляє : Lenta.ru.

При цьому варто відзначити, що ще наприкінці 2010-го - початку 2011 року ціни на какао виросли до 33-річного максимуму на тлі політичної кризи в Кот-д'Івуарі - найбільшому в світі виробнику какао-бобів. У січні поточного року країна припинила поставки какао-бобів та кави на світовий ринок, однак відновила їх у середині року.

Ще в липні експерти говорили, що світ чекає дефіцит шоколаду. Світове споживання цього продукту росте, у той час як виробництво какао знижується, тому в 2011-2012 сільськогосподарському році на ринку, ймовірно, встановиться баланс попиту і пропозиції, а з наступного року світ може повернутися до дефіциту шоколаду, прогнозувала Міжнародна організація какао.

Під кінець 2011 року на падіння вартості какао вплинула не тільки боргова криза єврозони, а й повідомлення про рекордні врожаї в Кот-д'Івуарі і ще одному великому виробнику какао-бобів - Гані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1107 | Додав: nowyny | Теги: шоколад, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]