Чт, 2024-03-28, 15:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Через кібератаки у Польщі скликають урядову групу кризового реагування
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Польщі через кібератаки скликають урядову групу кризового реагування

У Польщі з'явилися ознаки проблем з функціонуванням окремих компаній, що може бути результатом кібератак.

У зв'язку з кібератаками у світі та, ймовірно, Польщі глава польського уряду Беата Шидло скликала на середу урядову групу кризового реагування, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Якщо йдеться про Польщу, то дійсно з'явилися поодинокі сигнали з деяких компаній. Ми аналізуємо ситуацію, чи ці проблеми є результатом якихось кібератак, чи інших причин”, - заявив у середу вранці в ефірі радіо Plus речник польського уряду Рафал Бохенек.

Він нагадав, що глава польського уряду Беата Шидло скликала на середу урядову групу кризового реагування. “Це буде хороша нагода проаналізувати ситуацію”, - заявив Бохенек.

Напередодні департамент національної безпеки польського уряду поінформував, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі моніторить ситуацію, пов'язану із кібератаками, і запевнив, що жодна з урядових інституцій чи об'єктів критичної інфраструктури країни не постраждала.

Як повідомлялося, комп'ютерні системи урядових та неурядових інституцій України, а також Данії, Великої Британії, Нідерландів, Росії та окремих країн Азії стали жертвами вірусу типу ransomware під назвою Petya.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 733 | Додав: adminA | Теги: група кризового реагування, Польща, кібератаки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]