Вт, 2024-04-16, 14:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:01
Через Мінськ мешканець Підмосков'я прибув до Києва й попросив політичного притулку
Інші останні Новини України

Громадянин Російської Федерації, який прибув до України потягом "Мінськ – Київ", заявив, що хоче отримати статус біженця, повідомляє в понеділок, 12 жовтня 2015 року, прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Під час паспортного контролю він заявив, що хоче отримати притулок в Україні. Житель Московської області розповів, що в Росії його переслідували за політичні погляди стосовно України і ситуації, яка склалася на сході нашої країни. За словами росіянина, він всіляко підтримує Україну і неодноразово заявляв про це під час різних зібрань на території РФ. За такі дії на нього і його близьких чинився постійний тиск з боку правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, росіянин висловив переконання, що на території РФ його можуть звинуватити у злочинах, яких він не скоював, щоб запроторити його за ґрати".

"Наразі росіянина передано представникам Державної міграційної служби України у місті Києві для розгляду питання", - поінформували в прес-службі.

Нагадаємо, у київському Будинку кіно в неділю, 11 жовтня, відбувся установчий з'їзд політичної організації "Руський центр", що об'єднала близько 30-ти противників путінського режиму, зокрема, російських націоналістів.

Усі вони змушені були залишити Росію через політичні репресій й наразі намагаються створити в Україні опозиційну Кремлю організацію, яка підпільно буде діяти на території Російської Федерації.

Окрім того, чимало противники Путіна на добровільній основі захищають Україну у зоні АТО. Зокрема, відомий російський актор українського походження, а нині політичний емігрант Анатолій Пашинін (родом зі Світловодська, Кіровоградська область), приєднався до батальйону "Азов". За його власним твердженням, він є одним з тих, хто готує в РФ "революцію 2017 року". Пашинін називає себе послідовником націонал-демократа В'ячеслава Мальцева, відомого за рахунок своїх щоденних прямих ефірів на YouTube

В Україні також розташовано редакції низки опозиційних російських ЗМІ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Київ, мешканець Підмосков'я, Мінськ, політичний притулок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]