Пт, 2024-03-29, 16:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Через можливий ракетний удар США Росія вивела свої кораблі з сирійського порту Тартус
Інші останні Новини світу

Російські військові кораблі залишили сирійський порт Тартус, остерігаючись ймовірного удару коаліції на чолі з США. Про це на сторінці у Twitter повідомляє моніторинговий портал Image Satellite International (ISI).

"ISI виявила: Зникнення більшості кораблів російського ВМФ з порту Тартус, Сирія. Ці зниклі військові кораблі зараз дислокуються в морі через можливі у близькому майбутньому удари", - йдеться у повідомлення.

Зазначається, що зараз залишився тільки один російський підводний човен класу Кіло.

Також ISI розмістили фото того, як порт виглядав раніше і як він виглядає зараз.

Як повідомлялось, Велика Британія готується до завдання ударів по Сирії, зокрема, у повну боєготовність приведено її літаки на військовій базі на Кіпрі.

 Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей готова санкціонувати участь Лондона в ударі по Сирії без згоди парламенту. Мей не збирається затримувати президента США Дональда Трампа, тому має намір уникнути затримки, яка може бути викликана узгодженням цього питання в парламенті.

Напередодні Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Джеймс Меттіс заявив, що Пентагон готовий до військового сценарію у Сирії.

Нагадаємо, 11 квітня  президент Сполучених Штатів Америки відреагував на погрози Росії збивати американські ракети та знищувати джерела вогню у випадку американської агресії проти Сирії. Зокрема, Трамп запевнив російську владу, що ракети США "обов'язково прийдуть".

Так, посол Росії в Лівані Олександр Засипкін заявив, що у РФ залишають за собою право збивати всі ракети і знищувати джерела вогню у випадку агресії США проти Сирії.

Раніше у сирійській Латакії, де розташовується авіабаза Російської Федерації, помітили російський бомбардувальник Су-34.

Також європейська організація з безпеки повітряної навігації "Євроконтроль" застерегла авіакомпанії у зв'язку з ризиком можливих авіаційних і ракетних ударів по Сирії протягом 72 годин.

8 квітня на лікарню сирійського міста Дума, яке розташоване у районі Східної Гути, впала так звана "хлорна бомба", від якої щонайменше 1000 цивільних постраждали від задухи та 150 загинули. Зокрема, відповідальність за хімічні напади приписують режиму Асада та його прибічниками, а саме Росії та Ірану. Так, міжнародна спільнота скликала екстрене засідання Радбезу ООН, щоб завадити наступним можливим атакам.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 673 | Додав: adminA | Теги: Росія, кораблі з сирійського порту Тартус, можливий ракетний удар США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]