Пт, 2024-03-29, 10:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:06
Через наплив африканських біженців Мальта просить ЄС поміняти міграційну політику
Інші останні Новини світу
Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат в понеділок після прибуття на острів нових біженців закликав Євросоюз запровадити нову міграційну політику.

"Нас залишили один на один з цією проблемою. Нам потрібна послідовна європейська політика. Порожніх розмов про солідарність недостатньо", - сказав Мускат на прес-конференції в Римі.

"Якщо не буде європейських правил щодо біженців, ситуація стане нестерпною", - наголосив глава уряду острівної держави, передає NEWSru.com.

Нагадаємо, і без того непроста ситуація з біженцями на острові загострилася минулого тижня, коли після втручання Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і єврокомісара з внутрішніх справ Сесілії Мальмстрем Мальта скасувала бронь на всі авіарейси, які повинні були доставити нелегальних мігрантів назад до Лівії.

Прем'єр-міністр Мальти в п'ятницю повідомив, що за минулий тиждень в острівну державу на човнах прибули 400 мігрантів і потік втікачів не слабшає. За даними мальтійської поліції, багато з тих, що припливли до берегів острівної держави мігрантів до цього прибули до Лівії з Еритреї та Сомалі.

Джозеф Мускат тоді наголосив, що "поважає рішення ЄСПЛ і не йде проти міжнародних угод", проте "буде шукати будь-які шляхи для захисту інтересів держави".

Мальта посідає перше місце серед європейських країн за кількістю біженців на 1 тисячу жителів. Торік на 1000 мальтійців доводилося 21,7 людини, що подали заявку на отримання притулку.

Відповідно з нинішніми імміграційними правилами ЄС, бажаючі отримати статус біженця повинні залишатися в країні, через яку вперше потрапили на територію Євросоюзу, поки їхня заява обробляється. Велика частина мігрантів з Африки потрапляє до Європи саме через Мальту.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, морський шлях в південну Італію і на Мальту є одним з найнебезпечніших для мігрантів. Тисячі шукачів кращої долі з Північної Африки гинуть або зникають безвісти, коли їх переповнені човни терплять крах в море.

Зазначимо, що нещодавно папа Римський Франциск I прибув у понеділок з першим пастирським візитом на італійський острів Лампедуза, відомий як "європейський причал" для човнів з сотнями іммігрантів з країн Північної Африки. Свій перший пасторський візит за межами Риму Папа Франциск I почав з того, що пустив у море вінок з білих і жовтих хризантем в пам'ять про загиблих в море біженців.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: ЄС, мальта, міграційну політику, наплив африканських біженців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]