Сб, 2024-04-20, 14:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:45
Через наступ бойовиків ЗСУ повернули з тилу артилерію
Інші останні Надзвичайні новини

Близько 4-ї ранку середи 3 червня бойовики почали широкомасштабний наступ в районі Мар'їнки (на захід від Донецька) із застосуванням танків і самохідних артилерійських установок "Гвоздика", через що Збройні сили України змушені були повернути з тилу відведену згідно з Мінськими угодами артилерію і застосувати її

Про це в середу, 3 червня, повідомили в прес-службі Генштабу Збройних сил України на сторінці в соцмережі Facebook.

"Сьогодні, 3 червня, близько 4.00 ранку, російські терористи, цинічно нехтуючи мінськими домовленостями, почали масований наступ на українські позиції. Найбільший удар було завдано в районі населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка, поблизу Донецька. Так, у напрямку Мар'їнки ворог кинув у бій проти українських військ більше десяти танків і до тисячі осіб живої сили. Наступ підтримують самохідні гармати 2С1 "Гвоздика", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що українські військові прийняли бій і дали ворогові відсіч на певних рубежах.

"Для зупинки ворожого наступу і щоб уникнути втрат серед військовослужбовців, українське командування, попередивши всіх міжнародних партнерів, було змушене застосувати артилерію, яка до цього перебувала у визначених мінськими домовленостями районах у тилу", - поінформували в прес-службі.

Також у Генеральному штабі поінформували, що на інших напрямках наступ бойовиків на українські позиції також підтримується вогнем з гармат і важких мінометів, які відповідно до Мінських домовленостей мають бути відведені на 25 і більше кілометрів від лінії зіткнення сторін.

Разом з тим, про можливі втрати серед українських військовослужбовців у повідомленні інформації немає.

Раніше прес-секретар 28-ї бригади Володимир Омельченко повідомив, що російські війська використовують важку ствольну артилерію і реактивні системи залпового вогню: "Ворог атакує Мар'їнку. У ці хвилини під прикриттям артилерії ворог проводить масштабну атаку позицій 28-ї у н.п. Мар'їнка. Наші воїни тримають оборону".

Також, за словами Омельченка, протягом всієї ночі тривали обстріли зі ствольної артилерії, 120-мм мінометів і систем реактивного залпового вогню всій лінії оборони бригади починаючи від Невельського (Піски) і закінчуючи Березовим (Докучаєвськ).

Запеклі бої в Мар'їнці тривають, місто залишається під контролем силовиків. До військовослужбовців ЗСУ прибуло підкріплення.

Мешканці Мар'їнки розповіли про ситуацію в місті, де точаться бої

У місті Мар'їнка Донецької області наразі точаться бої українських військових із терористами, горять житлові будинки.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на жителів міста Мар'їнка, очевидців подій.

За їхніми словами, сьогодні вночі після опівночі бойовики спочатку почали обстріл міста стрілецькою зброєю, а о 4-й ранку - підключили важку артилерію.

"Важка артилерія бойовиків вдарила о 4 годині ранку з усіх боків, на вулицях Червоноармійська і Комсомольська загорілися будинки. Але наші бійці довго не відповідали на обстріл і вогонь у відповідь відкрили тільки після двох годин обстрілу, вранці, після 6.00", - розповіла одна із співрозмовниць кореспондента.

Жінка каже, бої в Мар'їнці тривають досі, наразі горять будинки на вулиці Артема, біля магазину №6.

Жителі Мар'їнки розповіли, що останнім часом бойовики стягували важке озброєння і розташували свою базу недалеко від міста - на території кінно-спортивного центру "Еквіцентр", що в Петровському районі міста Донецька.

За їхніми словами, тільки близько тижня тому відбулася ротація, і на українські позиції АТО в Мар'їнку прибули "зовсім молоді солдати".

Наразі між сторонами - відстань близько 300 метрів, повідомили очевидці.

Вони також сказали, що нечисленні жителі Мар'їнки "продовжують переховуватися у своїх підвалах і моляться за наших українських солдатів".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: через наступ бойовиків, тилу артилерію, зсу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]