Чт, 2024-04-18, 05:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:35
Через погрози бойовиків в сирійському посольстві України підвищили заходи безпеки - МЗС
Інші останні Новини світу
Дипломати вживають заходів по підвищенню безпеки посольств України та Росії в Сирії у зв'язку з останніми погрозами сирійських бойовиків, заявили у Міністерстві закордонних справ України.

"У зв'язку з тим, що в поширеному 12 грудня відео звучали погрози на адресу українських дипустанов за кордоном, нами вживаються заходи з підвищення безпеки наших посольств", - сказав прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 12 грудня програма "Події" на телеканалі "Україна" показала відеозвернення сирійських бойовиків, що захопили українську громадянку Анхар Кочнєву.

Сирійські бойовики погрожують, що посольство України та посольство Росії в Сирії, громадяни цих країн, а також іранці будуть "здобиччю і метою" моджахедів. "Посольство України, посольство Росії, громадяни цих країн, а також іранці відтепер будуть видобутком і метою для всіх наших сил. Ми закликаємо не випускати ні українця, ні росіянина, ні іранця живими з Сирії", - йдеться у зверненні бойовиків.

Прес-аташе російського посольства в Дамаску Сергій Марков заявив, що про евакуацію російських дипломатів і громадян РФ з Сирії мова поки не йде.

Раніше керівник прес-служби МЗС України Олександр Дикусаров заявив, що МЗС України вимагає негайно звільнити захоплену в Сирії громадянку України Анхар Кочнєву.

Як повідомлялося, Кочнєву викрали бойовики сирійського опозиційного воєнізованого угруповання, яка іменує себе підрозділом Вільної сирійської армії.

8 листопада у Facebook з'явилося відеозвернення Кочнєвої з проханням виконати вимоги викрадачів. Однак про вимоги заручниця не повідомила. Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що сирійські повстанці вимагають за викрадену українку 50 млн доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: безпеки, бойовиків, сирійському посольстві України, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]