Пт, 2024-03-29, 16:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
Через порушення на виборах Магера може піти у відставку
Інші останні Політичні новини
Заступник голови ЦВК Андрій Магера не виключає, що змушений буде подати у відставку, якщо не зможе протистояти порушенням на виборах. Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

Коментуючи рішення судів, які визнали його дії незаконними, а також те, кому це вигідно, Магера сказав, що йому це теж хотілося б знати.

"Зі свого боку я хочу запевнити, що зроблю все залежне від себе, щоб вибори пройшли якомога якісніше. Але у випадку, якщо ситуацію змінити буде неможливо, я не виключаю своєї відставки", - сказав заступник голови ЦВК.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) виніс рішення щодо неправомірності дій Магери та члена ЦВК Валерія Шелудька при реєстрації кандидатом у народні депутати колишнього першого заступника голови СБУ Валерія Сацюка у зв'язку з тим, що він не проживав на території України протягом останніх п'яти років.

20 серпня голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко сказав, що метою судового рішення про скасування реєстрації Сацюка кандидатом у народні депутати з визнанням протиправними дій членів Центральної виборчої комісії є попередження цим членам ЦВК.

"Це перший прецедент, коли суд не просто скасовує реєстрацію кандидата, але й оцінює дії членів ЦВК. Тож тут політичне підгрунтя може бути, але юридичних підстав (для звільнення членів ЦВК) я не бачу", - заявив Черненко.

Трохи пізніше Центрвиборчком подав апеляційну скаргу на рішення суду.

24 серпня Вищий адміністративний суд України залишив чиннним рішення суду першої інстанції про скасування реєстрації Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати та визнання протиправними дій двох членів ЦВК.

28 серпня ВАСУ виніс ще два рішення про визнання протиправними дій Андрія Магери.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: відставку, порушення на виборах, Магера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]