Пт, 2024-04-19, 17:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
Через порушення санітарних норм українське молоко не пустили в Росію
Інші останні Економічні новини
Россільгоспнагляд пояснив причини, через які з 4 жовтня було накладено тимчасову заборону на ввезення в країни Митного союзу молочної та м'ясної продукції восьми українських виробників. У попередньому звіті про проведену у липні цього року інспекцію українських підприємств з виробництва продукції тваринного походження, який і став причиною для запровадження санкцій, містяться списки порушень кількох українських підприємств, але їхні назви не уточнюються, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Більшість зауважень Россільгоспнагляду стосується санітарного стану українських заводів.

"Цілісність підлог у цеху приймання молока порушено, що ускладнює якісну мийку та дезінфекцію. Використовуються прострочені мийні засоби", - йдеться у звіті про перевірку підприємства-виробника сирів і сухого молока.

"У сирозасольному цеху кран, балки і труби мають сліди іржі, що не виключає потрапляння механічних домішок на блоки сиру", - повідомляється про інший завод. "Відсутні пастки для гризунів", - йдеться про третій.

У звіті зустрічаються і більш серйозні порушення: недостатнє дослідження сировини на відповідність санітарно-ветеринарним вимогам, відсутність документів про перевірки підприємства української Держветфітослужбою.

Про запровадження заборони в Росспоживнагляді заявили 26 вересня. Під заборону потрапила молочна продукція "Моліс", "Глобино" і дочірніх підприємств французьких компаній "Данон Дніпро", "Лакталіс Миколаїв" і "Бель Шостка Україна", а також продукція переробників м'яса - компанії "АПК-Інвест" та м'ясокомбінату "Зоря".

У липні 2011 року за підсумками інспекції українських підприємств, що спеціалізуються на продукції тваринного походження, Митний союз (МС) прийняв рішення тимчасово обмежити імпорт м'ясо-молочної продукції з України.

Варто зазначити, що обмеження, введені Митним союзом і Росією, є вже не першим подібним кроком. На сьогодні вже діє ціла низка загороджувальних заходів для українських товарів: раніше Митний союз вже підвищив мита на українські цукор, гречану крупу, карамель, картоплю, капусту, насіннєву картоплю, а також сталь. На черзі - українські сир і молоко.

Росія оголосила "сирну війну" на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася половина імпорту українського сиру до РФ.

Через півтора місяці Росія погодилася надіслати своїх інспекторів для перевірки українських сирних заводів. За підсумками перевірки ревізори знайшли "численні порушення" технології на ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.). Однак пальмової олії, через яку і було розпочато "сирну війну", виявлено не було.

Крім того, Росія збирається накласти заборону на постачання в країну пива в пластикових пляшках. Українські пивовари попереджають, що для них це обернеться катастрофою. Як повідомила генеральний директор "Укрпиво" Галина Коренькова, президент Росії Володимир Путін повинен буде підписати технічний регламент Митного союзу про безпеку алкогольної продукції, який передбачає заборону реалізації пива в ПЕТ-упаковці.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: санітарних норм, українське молоко, Росію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]