Пт, 2024-04-19, 21:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Через скандал з Siemens ЄС розширив санкції проти Росії
Інші останні Новини Європейського Союзу

ЄС розширив санкції проти Росії через постачання турбін Siemens до анексованого Криму, додавши трьох громадян РФ та три російські компанії до санкційного списку.

Про це йдеться в офіційній заяві ЄС.

"ЄС додав трьох російських громадян та три компанії, залучених до постачання газових турбін до анексованого Криму, до переліку осіб, які підпадають під обмежувальні заходи щодо дій, що підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України", - йдеться в заяві.

Під санкції ЄС потрапили: заступника міністра енергетики РФ Андрій Черезов, глава вдділу Міненерго РФ Євгеній Грабчак та глава ТОВ "ВО "Технопромекспорт" Сергій Топор-Гілка.

Росія доставила на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку. Однак згодом заявив, що має усі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані на півострів.

Концерн вирішив зупинити поставку енергетичного обладнанняросійським державним компаніям, доки не напрацює нових правил контролю поставок.

Крім того, Siemens подав позови до Арбітражного суду Москви проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.

Раніше повідомлялося, що німецький концерн Siemens може втратити від 100 до 200 мільйонів євро виручки в Росії через скандал з поставками турбін до тимчасово окупованого Криму.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: санкції, скандал, siemens, Росія, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]