Чт, 2024-03-28, 21:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
Через скасування результатів виборів у Стамбулі ЄС вимагає від Туреччини пояснень
Інші останні Новини світу

ЄС вимагає від Туреччини пояснень через скасування результатів виборів у Стамбулі

Європейський союз вимагає від Туреччини обґрунтування рішення про скасування результатів місцевих виборів  у Стамбулі.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнеса Гана, повідомляє "Європейська правда".

"Верховна виборча рада Турецької Республіки прийняла рішення про повторне проведення виборів у Стамбулі після апеляцій, які оскаржували попередньо засвідчені результати цих виборів. Обґрунтування цього далекосяжного рішення, прийняте у дуже політизованому контексті, має бути негайно доступним для громадського розгляду" - йдеться у заяві.

В ЄС нагадали, що забезпечення вільного, справедливого і прозорого виборчого процесу має важливе значення для будь-якої демократії і лежить в основі відносин Європейського Союзу з Туреччиною.

"Важливо, щоб стамбульські виборчі комісії виконували свою роботу незалежно, відкрито і прозоро, відповідно до міжнародних виборчих норм і стандартів, щоб гарантувати повну довіру до виборчого процесу. У цьому відношенні ми сподіваємося, що турецька влада запросить міжнародних спостерігачів, таких як Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи, спостерігати за повторними виборами" - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 6 травня Верховна виборча рада Туреччини прийняла рішення про повторне проведення місцевих виборів в Стамбулі, скасувавши результати виборів 31 березня, за якими переміг опозиційний кандидат.

Виборча рада вирішила анулювати результати виборів на підставі скарг керівної Партії справедливості і розвитку.

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що рішення про проведення повторних виборів у Стамбулі може стати серйозним ударом по довірі виборців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: скасування результатів виборів, Туреччина, Стамбул, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]