Пт, 2024-03-29, 07:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:34
Через танення льодів Арктики білі ведмеді стали пожирати одне одного
Інші останні Новини світу

Поблизу архіпелагу Шпіцберген (Північний Льодовитий океан) біологам вдалося сфотографувати, які білі ведмеді поїдають одне одного. Фото було опубліковано в науковому журналі Arctic.

На фотографіях видно, як дорослий ведмідь тягне тіло ведмежати, вбитого на кризі у Північному Льодовитому океані, пише Бі-Бі-Сі.

Як зазначають науковці, зазвичай білі ведмеді полюють на тюленів, але якщо їх бракує, то величезні хижаки шукають інші харчі - навіть, якщо вони належать до їхнього ж виду.

Фотографії ведмедя-канібала вдалося зробити фотожурналістці Дженні Росс. "Цей різновид внутрішньовидового хижацтва, чи канібалізму, завжди час від часу траплявся", - сказала Росс.

При цьому, за її словами, останнім часом кількість подібних випадків зростає, надто якщо тварина виявляється заблокованою на березі та упродовж тривалого часу не має достатньо харчів через танення льодовиків, яке спричиняють кліматичні зміни.

Дженні Росс наблизилася до об'єкту зйомки на човні. Вона бачила через сильний телеоб'єктив, що ведмідь недавно вбив свою жертву, але тільки з близької відстані стало зрозуміло, що жертвою став молодий ведмідь. При цьому ведмідь скористався тим же самим методом, що й у полюванні на тюленів - він прокусив іншому ведмедеві голову.

"Як тільки дорослий ведмідь побачив наш човен, він зайняв оборонну позу - осідлав тіло жертви і став на задні лапи - це сигнал про те, що він буде захищати свою здобич".

"Потім він схопив зубами жертву і перетягнув її на іншу крижину. І тільки віддалившись від нас на значну відстань, він взявся за їжу".

За словами Дженні Росс, в цьому районі вона спостерігала іншого білого ведмедя, ймовірно, маму загиблого ведмедика. Протока Ольги розділяє два основних острови архіпелагу Шпіцберген. Зазвичай він залишається під кригою цілий рік. Однак в останні роки в літній період лід став зникати на кілька місяців. Це призвело до голоду серед білих ведмедів, які полюють на тюленів з паків льоду.

Зазначимо, танення криги в Арктиці йде більш швидкими темпами, ніж передбачалося раніше. Про це свідчать нові дані, отримані Норвезьким полярним інститутом. Досі вважалося, що крижаний покрив Арктики зникне не менш ніж через 50-100 років. Нинішній прогноз куди гірший: льоди можуть розтанути за 10 років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1252 | Додав: adminA | Теги: білі ведмеді стали пожирати одне од | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]