Пт, 2024-04-19, 04:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:59
Через теракти і Тимошенко УЄФА може позбавити Україну Евро-2012
Інші останні Політичні новини

Європейська футбольна федерація (УЄФA) може перенести проведення запланованого на початок цього літа фіналу чемпіонату Європи з футболу на інший рік через ситуацію в Україні. Про це заявив представник УЄФA Мартін Каллен німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung, коментуючи вибухи в Дніпропетровську наприкінці минулого тижня та справу ув'язненої екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко, передає УНІАН.

"Ми спостерігаємо за цим щодень. Платіні підходить до цього насправді серйозно. Якщо ситуація стане небезпечною, то чемпіонату не буде", - цитує Каллен TVN24.

Він зазначив, що європейська федерація не очікує переносу Євро 2012, але не виключає такої можливості.

Водночас М.Каллен виключив можливість проведення матчів Євро 2012 замість України у Німеччині, назвавши перенесення чемпіонату єдиним виходом на випадок, якщо вони з якихось причин не зможуть відбутися у чотирьох українських містах.

"Такий процес не може бути реалізованим так швидко", - сказав представник УЄФA.

За останні кілька днів політики з низки європейських держав, зокрема, з Німеччини та Італії закликали Євросоюз бойкотувати матчі Євро 2012, які відбуватимуться з початку літа в Україні через справу Тимошенко, яку вони вважають "політично вмотивованою".

Крім того, президент Єврокомісії Хосе Мануель Баррозу не плануєбрати участь в заходах фіналу нинішнього чемпіонату Європи з футболу в Україні, яка організовує чемпіонат спільно з членом Євросоюзу Польщею. Про це заявила прес-секретар Баррозу Піа Ахренкільде Хансен.

"Це очевидно, що на даний момент глава (Єврокомісії) не має жодного наміру брати участь в заходах Євро 2012 в Українi", - сказала прес-секретар.

Міністр охорони навколишнього природного середовища Німеччини Норберт Реттген закликав уряди Європи бойкотувати футбольний чемпіонат в Україні в знак протесту проти утримання в ув'язненні колишнього прем'єр-міністра Україна Юлії Тимошенко.

Ситуацію в Україні ускладнили вибухи у третьому найбільшому місті в країні - Дніпропетровську - минулої п'ятниці, в результаті яких постраждало майже три десятки людей.

Україна, котра виграла право організовувати Євро 2012 вперше в історії в 2007 році та витратила на підготовку до нього понад 4 мільярди доларів сподівалася на активну популяризацію країни та культурне зближення з Євросоюзом. Матчі футбольного чемпіонату, який є третім найпопулярнішим спортивним заходом у світі, мають відбутися в українських Києві, Львові, Донецьку та Харкові та польських Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Познані з 8 червня по 1 липня.

До речі, в березні 2009 року у зв'язку з сильним відставанням України від графіка підготовки інфраструктури до чемпіонату Євро-2012, вже обговорювалися "аварійні" сценарії на випадок провалу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1091 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко УЄФА, позбавити Україну Евро-2012, теракти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]