Сб, 2024-04-20, 10:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:48
Через загострення ситуації на Донбасі Україна вимагає, аби Рада Європи вплинула на Росію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Україна закликала держави-члени Ради Європи вплинути на Росію для повного виконання Мінських домовленостей, повідомили у постійному представництві України при РЄ.

На засіданні Комітету міністрів РЄ 1 лютого заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця привернув увагу до загострення ситуації на Донбасі. Він повідомив, що довкола Авдіївки та Ясинуватої розгортається гуманітарна криза, однак постійні обстріли з боку терористів перешкоджають спробам надати допомогу постраждалим районам.

Кислиця нагадав, що Росія контролює дії терористів та розгорнула пропагандистську операцію, щоб вкотре звинуватити Україну в ескалації конфлікту. Щоб не допустити ескалації ситуації, за його словами, Рада Європи та Україна повинні спільно змусити Москву повністю виконати Мінські домовленості.

"Рада Європи не може зупинити війну. Проте вона може та має у чіткій формі вказати Росії, що грубі порушення прав людини з її боку в Україні не залишаться безкарними. Безкарність призводить до нових злочинів, і мовчання про ці злочини робить їх ще жахливішими", - наголосив представник МЗС.

Раніше Рада безпеки ООН за підсумками засідання 31 січня висловила "серйозну стурбованість" через "небезпечне загострення ситуації" на сході України і закликала до негайного припинення насильства.

Загострення в Авдіївці Донецької області триває з 29 січня. Протягом перших двох з половиною діб противник здійснив десять спроб штурму позицій українських військових. Російські гібридні війська застосували всі види артилерії калібру 152 - і 122-мм, реактивні системи залпового вогню, міномети 120 - і 82-мм, заборонені Мінськими угодами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: Донбас, україна, Рада Європи, загострення, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]