Вт, 2024-03-19, 16:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Чеські та українські активісти у Празі влаштували Майдан на підтримку України
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Празі стартувала акція протесту проти пасивної позиції чеської влади щодо ситуації в Україні "SavEUkraine - Maidan International Prague".

Як повідомляє ukrgazeta.eu, на Староміській площі - центральній площі столиці Чехії - спільнота Kaputin (Demokraté - zastavme Putina/Демократи - зупинімо Путіна), інші чеські та українські організації, волонтери встановили намети. 6-7 вересня був організований non-stop протест.

У петиції до влади, яку за два дні підписало близько 450 осіб, висунуті такі вимоги: надання Україні допомоги військового характеру, лікування поранених українських військових у лікарнях Чехії, полегшення візового режиму для українців тощо.

Крім того, на площі посеред наметів виступили чеські громадські діячі та співаки Віра Роубалова, Ладислав Геріан, Федір Гал, Крістоф фон Менде, Даша Воката та інші.

Організатори акції отримали дозвіл на її проведення до середини листопада і планують активно розширювати кількість учасників. Наступний "Maidan International Prague" відбудеться вже в ці вихідні на Староміської площі.

Нагадаємо, під час позачергового саміту Євросоюзу Чехія висловила незгоду з рішенням про розширення санкцій проти Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: майдан, Празі, чеські та українські активісти, підтримку України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]