Чт, 2024-03-28, 16:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
Чесько-словацький підрозділ воює на Донбасі на боці бойовиків - ЗМІ
Інші останні Кримінальні новини

В рамках інтернаціональної бригади, що воює на боці бойовиків Донбасу, було створено чесько-словацький підрозділ.

Словацьке видання Aktuality взяло інтерв’ю у представників підрозділу, повідомляє Європейська правда.

Як зазначається, словацькі й чеські добровольці воюють на боці терористів у складі інтернаціональної бригади, відомої як "П’ятнашка".

"Зараз тут вже так багато наших, що достатньо для створення підрозділу на 10 осіб з власною нашивкою", - сказав один з добровольців.

За його словами, нові охочі повоювати на боці терористичного анклаву "ДНР" прибувають на Донбас через Ростов-на-Дону, оскільки там є аеропорт і він недалеко від кордону.

При цьому співрозмовник видання відмовився уточнити, чи займається російська сторона збором і координацією людей.

Стверджується, що наразі у підрозділі вісім добровольців – чотири чехи і чотири словаки. Видання у поширених фото заретушувало обличчя найманців, тож їх неможливо упізнати.

Найвище звання серед учасників підрозділу – у словака з позивним "Сойка" - він старший лейтенант. В основному ж чехи і словаки є або рядовими, або виконують консультативні функції.

"Ми хочемо побудувати свій підрозділ, ґрунтуючись на традиції чехословацьких легіонів. Ми сприймаємо ЄС як диктатуру, а НАТО – як агресивний блок. Це наша форма боротьби з ними", - сказав один з добровольці.

Представники чеської та словацької влади поки що не коментували участь своїх громадян у бойових діях на території іншої країни.

Зазначимо, серед бойовиків російсько-сепаратистських угруповань воюють навіть не десятки, а сотні іноземців з різних цивілізованих європейських держав, глави яких зараз підтримують Україну. Зокрема, громадяни Франції приїхали на Донбас воювати на боці сепаратистів тому, що в Інтернеті прочитали: "київська хунта вбиває мирних людей". Крім того, у збройному конфлікті на сході України беруть участь понад 100 громадян Німеччини - переважно пізні переселенці німецького походження з республік колишнього СРСР.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: чесько-словацький підрозділ, донбасі, боці бойовиків, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]