Вт, 2024-03-19, 05:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
Четверо українців стали клубними чемпіонами Європи з шахів
Інші останні Спортивні новини

В сербському місті Нові-Сад завершився чемпіонат Європи з шахів серед клубів.

Чемпіонами у жінок стали представники клубу "Монте Карло", за який виступали чемпіонка світу китаянка Хоу Іфань, українки Анна та Марія Музичук, а також шведка Піа Крамлінг та Альміра Скрипченко з Франції, передає "Укрінформ".

Вони виграли усі сім матчів і набрали 14 командних очок з 14-ти можливих.

Як зазначає міжнародний майстер, тренер ФІДЕ Петро Марусенко, блискуче виступили Хоу Іфань (6 очок з 6) та Марія Музичук (6,5 очка з 7). На рахунку Анни Музичук - 4,5 очка з 7. Марія грала просто чудово, додала до свого поточного рейтингу 13,5 пунктів, і тепер він становить 2545. Додамо, що в єдиній своїй нічийній партії чорними проти Ліліт Мкртчан Марія мала чудові шанси на перемогу, і лише наприкінці зустрічі її суперниці дивом удалося вціліти.

Результати інших українських шахісток, які очолювали свої клуби. Анна Ушеніна ("Угра") - 3,5 з 6, Наталія Жукова ("Желіка") - 3,5 з 8.

Друге місце посіла грузинська команда "Нона" - 11 очок, "бронза" - у команди "Угра" з Ушеніною на чолі - 10 очок.

У чоловіків все вирішувалося на останніх секундах останнього туру. Зрештою перше місце взяла команда "Алкалоїд", за яку грали українці Павло Ельянов та Юрій Криворучко. У фінальному матчі усі шість партій "Алкалоїда" з ШСМ (Москва) закінчилися унічию. Чемпіони набрали 12 очок з 14-ти. До складу команди входили Дін Ліжен та Ю Янчжи (обидва – Китай), Дмитро Андрейкін та Дмитро Яковенко (обидва – Росія). Індивідуальні результати українців – Ельянов – 4,5 очка з 6-ти, Криворучко – 5 з 7-ми.

Наздогнати їх могли клуби "Сибір" та "Мідний вершник" (Санкт-Петербург), які відставали на одне очко. Але вони теж зіграли унічию - 3:3. Таким чином, п'ятеро клубів набрали по 11 очок. Додаткові показники віддали друге місце "вершнкам", а третє – ШСМ. На жаль, лише четвертими стали гравці з "Ашдоду", де виступало троє українців.

Можна відзначити ветерана Василя Іванчука, який очолював цей клуб і набрав 5,5 очка з 7-ми. Він додав 14,5 пунктів рейтингу (2746) і повернувся до чільної двадцятки світу. В останньому турі Василь обіграв чорними третього шахіста світу француза Максима Вашьє-Лаграва, але це не допомогло "Ашдоду" стати призером. За цей же клуб грали Олександр Мойсеєнко (5 очок з 6-ти) та Андрій Волокитін (3 очки з 6-ти).

За команду "Жигулі" виступав головний тренер жіночої збірної України Михайло Бродський, який показав чудовий результат – 6 очок з 7-ми.

Як повідомлялося, у вересні на Всесвітній олімпіаді в Баку чоловіча збірна України з шахів здобула "срібло", жіноча - "бронзу".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: четверо українців, шахи, клубні чемпіони Європи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]