Сб, 2024-04-20, 08:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:00
Чи потрапить Азаров двічі до того ж крісла
Інші останні Політичні новини

Широка коаліція в парламенті неможлива в принципі, може бути так звана квазі-коаліція, а Микола Азаров, цілком ймовірно, не набере достатньої кількості голосів для посади прем’єр-міністра. Про це заявив один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко у програмі "Підсумки з Вахтангом Кіпіані" на каналі ТВі.

"Ситуація, коли кандидатура Януковича - Микола Азаров - не набере необхідної кількості голосів на посаду прем’єр-міністра, цілком можлива, адже подібна ситуація вже була в історії української політики", - нагадав Томенко.

За його словами, свого часу президент Леонід Кучма, відбувши до Індії, запропонував кандидатуру Валерія Пустовойтенка, яка не набрала відповідної кількості голосів. Після цього виникла своєрідна "широка коаліція", і Віктор Ющенко став головою уряду.

"Проте повторення подібної ситуації в принципі неможливе, оскільки сьогодні "Батьківщина", Партія регіонів, "Свобода" та, значною мірою, УДАР не мають жодних підстав для широкої коаліції", - вважає політик.

При цьому він зауважив, що це неможливо у ситуації, коли у політиків абсолютно різні розуміння пріоритетів розвитку країни, а лідери опозиції - Юлія Тимошенко і Юрій Луценко - перебувають у політичному ув’язненні.

Натомість, за словами Томенко, враховуючи те, що деякі політологи, які одночасно є лідерами "Єдиного центру", та інші експерти, наближені до Петра Порошенка, говорять про готовність політикуму до "широкої коаліції", то можна спрогнозувати, що і в парламенті, і в уряді можуть з’явитися представники Порошенка, Балоги чи Королевської.

"Саме це і буде позиціоновано як своєрідна широка коаліція", - припустив Томенко.

"Але цілком зрозуміло, що в цьому випадку мова йде про так звану квазішироку коаліцію, бо в цьому об’єднанні не будуть представлені ті політичні сили, за які проголосували більше половини українців – "Батьківщина", УДАР чи "Свобода", - зазначив політик.

Єфремов пояснив, чому ПР голосуватиме за Азарова: на переправі коней не міняють

Водночас лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді VI скликання Олександр Єфремов наголосив, що кандидатура Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра була подана президенту Партією регіонів через те, що його уряд вже почав проводити певні дії з покращення ситуації в країні і було б неправильним ці дії зупиняти, повідомив UBR.

"У багатьох країнах є одне прислів'я і воно діє - на переправі коней не міняють, якщо уряд Азарова почав робити якісь речі, то ми повинні розуміти, що нові люди навряд чи відразу продовжать цю роботу... Тому, що стосується прем'єр-міністра, то ми звернулися з клопотанням до президента і запропонували підтримати кандидатуру Миколи Азарова. Президент підтримав цю пропозицію, і наша фракція буде голосувати на підтримку Азарова", - сказав Єфремов.

За його словами, ПР працює над тим, щоб забезпечити результативне голосування прем'єра.

"Я не думаю, що у когось є дані, є голоси чи ні. Навряд чи знайдеться людина, яка може сказати, є голоси чи ні", - зазначив Єфремов.

"Регіонали" проводять консультації з іншими партія щодо голосування за Азарова

Крім цього, Єфремов наголосив, що фракція Партії регіонів проводить відповідні консультації щодо голосування за Миколу Азарова з іншими партіями, повідомляє "Інтрефакс-Україна".

Відповідаючи на запитання, чи справді немає голосів у Верховній Раді на підтримку Азарова, депутат сказав, що навряд чи знайдеться людина, яка скаже, що голосів немає.

Єфремов також зазначив, що представники Партії регіонів працюють з приводу цього питання з іншими партіями.

Водночас депутат наголосив, що наразі не узгоджено дату розгляду питання про призначення прем'єра.

За його словами, це може прояснитися у вівторок на засіданні підготовчої депутатської групи.

"Ми домовилися зібратися завтра об 11.00 та ухвалити рішення з приводу цього питання, у нас є перелік питань, які визначені, згідно з регламентом, на перше засідання сесії. І якщо ми домовимося, що ми розглядаємо питання про узгодження прем'єр-міністра, значить, будемо розглядати", - сказав він.

Нагадаємо, 5 грудня Янукович заявив, що виконувач обов'язкiв прем'єр-мiнiстра України Микола Азаров має великi шанси зберегти за собою крісло прем'єра, але все залежатиме вiд того, кого вiн приведе у свою команду.

У "Регіонах" сподіваються, що Азарова затвердять у перший же день

Представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко сподівається, що новообраний парламент підтримає кандидатуру Азарова на посаду прем’єра. Про це він заявив журналістам у понеділок після засідання робочої групи з підготовки роботи Верховної Ради 7 скликання.

"Сподіваюся, що в перший же день роботи парламент дасть згоду на призначення Миколи Азарова", - сказав Мірошниченко.

Разом з тим він зазначив, що паралельно на посади міністрів "обговорюється ще ціла низка кандидатур, обираються найкращі, які зможуть виконати план реформ, запропонований президентом".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1067 | Додав: nowyny | Теги: Азаров, прем’єр міністр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]