Пт, 2024-03-29, 15:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
Членство України в ЄС підтримує більшість поляків
Інші останні Новини Європейського Союзу
Більшість громадян Польщі (54%) підтримує членство України в ЄС. Водночас 64% опитаних висловлюються за поглиблення співпраці ЄС з країнами "Східного партнерства". Такі результати опитування Центру досліджень громадської думки (CBOS), проведеного в листопаді, інформує Укрінформ.

"Поляки підтримують європейські прагнення України, хоча членство цієї країни в ЄС вони вважають віддаленою перспективою. Більше половини опитаних (54%) вважає, що Україна має стати членом ЄС, але не потрібно з цим поспішати",- йдеться в дослідженні CBOS.

Зазначається, що за негайне приєднання України до ЄС виступає лише 20% опитаних, а 9% поляків відкидає можливість членства України до ЄС.

На переконання 64% поляків, Польща в рамках ЄС має активно діяти для поглиблення відносин з країнами "Східного партнерства". Проти цього виступає 18% респондентів.

За поглиблення співпраці з пострадянськими країнами у Польщі виступає більше чоловіків (71%), аніж жінок (59%). А потребу тіснішого співробітництва з країнами "Східного партнерства" декларують більше людей з вищою освітою (75%), ніж із середньою (50%).

Зазначимо, 45% українців вважають, що країна має підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом, лише 14% серед варіантів інтеграції України обирають вступ до Митного союзу. Про це свідчать результати дослідження, яке GfK Ukraine здійснила у жовтні 2013 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: більшість поляків, членство України в ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]