Чт, 2024-03-28, 17:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:32
Членство в ЄС і НАТО - перспектива не 2018 року, але це реалістично - Порошенко
Інші останні Офіційні новини

  Членство України в Європейському Союзі і вступ до НАТО залишається стратегічною метою України, але це перспектива не 2018 року.

Про це президент України Петро Порошенко написав в колонці для спеціального випуску видань "Новое время" і "The Economist Світ", опублікованій у суботу.

"Членство в Євросоюзі, як і вступ до НАТО, безумовно, залишаються нашою стратегічною метою. Оскільки це перспектива явно не 2018 року, і не наша справа, як сказано в Писанні, знати часи і строки, зазначу лише, що я твердо переконаний в її реалістичності", - написав він.

Крім того, як зазначив Порошенко, Угода про асоціацію з ЄС є дорожньою картою "подальших фундаментальних змін, які наблизять Україну до копенгагенських критеріїв членства в престижному союзі світу".

"Під час саміту Східного партнерства я окреслив контури подальших проміжних кроків. Це - асоціація з Шенгенською зоною, приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС та Єдиного цифрового ринку. Секторальна інтеграція фактично перетворить східні кордони країни на кордони ЄС ще до того, як ми де-юре приєднаємося до ЄС", - вважає Порошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: Перспектива, ЄС і НАТО, членств, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]