Ср, 2024-04-24, 14:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:45
Чоботи для прогулянок на Місяці придумали студенти Дніпропетровська
Інші останні Новини з регіонів України
Дніпропетровські студенти придумали чоботи для прогулянок на Місяці.
Студенти Національного гірничого університету Дніпропетровська стали авторами унікальних винаходів.

Хлопці придумали чоботи для прогулянок по Місяці, інтерактивне дзеркало, яке спростить шопінг і допоможе підібрати одяг у магазині без примірки, дамську сумочку з підсвічуванням всередині і навіть книгу казок, в якій історії дітям розкажуть і покажуть чарівні герої!

«Наші студенти їздили в Латвію в школу бізнесу і фінансів. Там студентам з шести європейських країн дали завдання придумати ідею продукту, який можна реалізувати. Команди були міжнародні, по шість чоловік у кожній. Переміг проект - дамська сумочка з підсвічуванням всередині », - розповідає координатор групи студентів, викладач кафедри прикладної економіки Ганна Авдющенко, і додає, що поки більшість ідей хлопців не вдалося втілити в життя - для цього необхідна участь спонсорів. Однак сумку з підсвічуванням студенти таки зробили.

«У мене завжди була мрія створити таку сумку! Справа в тому, що я, як і більшість дівчат, дуже часто не можу знайти в ній то ключі, то помаду. Доводиться підсвічувати мобільним телефоном. Ось ми з дівчатами і придумали сумку з підсвічуванням: провели спеціальні дроти, до яких підключили лампочку і вимикач, і диво-сумка заробила! , розповіла "Сьогодні "одна з авторів проекту 22-річна Юлія Заверуха.
А Олена Есаулова, в команді якої придумали перші місячні чоботи, пояснила нам, що чорновий варіант взуття вони змоделювали з картону й залишили на пам'ять Латвії. До слова, справжні чоботи для прогулянок по Місяці, за словами Олени, необхідно робити з легкого металу.
"Кращий варіант для таких чобіт - алюміній. Розмір підібрали як у середньостатистичного чоловіка - 42-43, а колір - сріблястий, щоб підходив до скафандра космонавта. Але родзинка - в пристрої взуття. Адже в підошві ми плануємо створити певний механізм, який повинен діяти за принципом присосок для пересування на рівній і нерівній поверхні ", - каже Олена, яка разом з командою підрахували, що таке взуття обійдеться землянам близько $ 300.

Також в допомогу зайнятим людям, які не можуть приділити багато часу шопінгу, хлопці придумали інтерактивне дзеркало. «У нього буде вмонтовано механізм пам'яті всього одягу, яка є в бутіку. Натисненням кнопки включаться світловідбиваючі промені, які спроектують одяг на тіло покупця, і не потрібно буде витрачати час на примірку », - говорить Олена. А для малюків молоді вчені придумали електронні книги. «Коли дитина відкриває книгу, спеціальними лазерами проектується зображення, з'являються герої і самі розповідають казку. Якщо випустити такі книги великим тиражем, то один екземпляр обійдеться близько 10 тис. грн », - говорить Олена і додає, що поки пропозиції від спонсорів їм не надходили.

Олівець-шоколад
Хлопці, які представляли нашу країну в Ризі в команді студентки НГУ Олесі Ковальової, придумали ноу-хау для любителів погризти олівець.
«Зазвичай гризуть олівець, коли над чимось замислюються. Тому ми придумали прикріпити до нього шоколад, щоб до задуманого після порції гормону щастя прийшла гарна ідея », - каже Олеся і додає, що замість шоколаду до олівця можна прикріплювати льодяники.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: місяці, прогулянок, чоботи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]