Пт, 2024-04-19, 17:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:25
Чоловіча та жіноча збірні України - в призових трійках - командний чемпіонат Європи з шахів
Інші останні Спортивні новини

У Рейк`явіку (Ісландія) завершилися партії 5-го туру командного чемпіонату Європи, у рамках якого чоловіча збірна України обіграла команду Угорщини (2,5:1,5 очка) і вийшла на третє місце, а жіноча команда обіграла збірну Румунії (3:1) і піднялася на 2-ге місце.

Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

У матчі чоловічих команд вирішальною стала партія, в якій Павло Ельянов обіграв Ріхарда Раппорта з Угорщини. Три інші партії завершилися внічию - Василь Іванчук проти Петера Леко, Юрій Криворучко проти Золтана Алмаші, Антон Коробов проти Ференца Беркеша.

У турнірній таблиці у збірної України 8 командних очок і вона поступається за додатковими показниками команді Франції (8), що йде на другому місці. Лідирує збірна Росії – 9 очок.

У жіночому турнірі перемога українок була більш переконливою. Анна Музичук була сильнішою за румунку Ірину Бульмагі, а Ганна Ушеніна обіграла Міхаелу Санду. Партії Марія Музичук - Кристіна-Адела Фойсор і Наталія Жукова - Елена-Лумініта Косма завершилися внічию.

Українки набрали 8 командних очок і випереджають команду Грузії, що йде на 3-му місці, за додатковими показниками. У лідера турніру - збірної Росії - 10 балів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: командний чемпіонат Європи, чоловіча та жіноча збірні України, шахи, призові трійки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]