Пт, 2024-03-29, 08:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
Чому декларація Саміту не така, як хотіла би Україна - в Єврокомісії пояснили
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Спільна декларація Саміту Східного партнерства є менш амбітною, аніж потенціал відносин Україна-ЄС, через потребу шукати компроміс з іншими партнерами та з державами-членами Євросоюзу.

Про це розповіла в Брюсселі, відповідаючи на запитання Європейської правди, заступник гендиректора директорату NEAR (сусідство і розширення ЄС) Катаріна Матернова.

"В Україні приділяється особлива увага декларації. Але зважайте на те, що це багатостороння декларація, погоджена 28 країнами-членами та 6 партнерами. Тому за замовчуванням у цьому документі відображено нижній рівень спільних прагнень",  - заявила вона.

Представниця ЄК особливо наголосила, що двосторонні відносини значно амбітніші, аніж норми, закладені у декларації. "Цей документ не відповідає духу та багатству наших двосторонніх відносин з Україною. Текст заяви є безумовно компромісним, при чому йдеться про компроміс не тільки в середині ЄС, але також у діалозі з іншими країнами-партнерами", - зазначила представниця Комісії.

Катаріна Матернова пояснила, що параметри двосторонніх відносин будуть визначатися за результатами зустрічей Україна-ЄС.

"Україна має щорічний двосторонній саміт з Євросоюзом, є також Рада асоціації, саме там йдеться про реальний стан наших відносин", - розповіла вона.

Нагадаємо, у підсумковій декларації саміту Східного партнерства міститься згадка про європейські прагнення та європейський вибір країн партнерів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: україна, декларація Саміту, Єврокомісія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]